Het Philipsmuseum

Ontdek de oude Philips-fabriek

Spieken in grootmoeders huiskamer

De laatste jaren gaan de technologische ontwikkelingen zo snel dat ze nauwelijks bij te houden zijn. Gelukkig heeft het kersverse Philips Museum te Eindhoven alles even goed op een rijtje gezet. De locatie waar Gerard Philips in 1891 de allereerste gloeilampen maakte, is omgetoverd tot interactief museum boordevol Philips-historie. In een uur maak je er een tijdreis langs de belangrijkste uitvindingen en innovaties van het Hollandse merk.

Oh ja

In grootmoeders huiskamer zie je verschillende producten die voor een ware revolutie zorgden voor de huisvrouw in de jaren ’50. Herinneringen komen tot leven bij het zien van de oude platenspeler, maar ook bij de Philips-cassetterecorder die aan de wieg stond van de Rolling Stones hit ‘I can get no satisfaction’. Ook nieuwe innovaties zoals de Philips Hue-lampen, die vanaf een mobiele telefoon bediend worden, komen aan bod. Een bezoekje aan het Philips Museum is goed voor talloze oh ja-erlebnissen!

Waar?
Het Philips museum
Emmasingel 31
5611 AZ Eindhoven

Tip van de redactie

TIP VAN DE REDACTIE

De leukerds van Leukedingendoen doen niets liever dan jou verrassen met bijzondere vrije tijd tips. Zelf ook een goeie tip? Laat het ons weten via Twitter of Facebook.

VERGELIJKBARE LEUKE DINGEN

Worst day of the year

Op zoek naar een culinair festival dat het net even anders doet? Worst day of the year is een aanrader...

Een duurzaam leven

Met een voorliefde voor vintage meubels laat Julien zien dat hij niet bang is voor hergebruik. Dat is niet alleen duurzaam, maar nog veel meer. Tijd om je leven te beteren? Julien laat je zien hoe:

NHOW Hotel

Iets wat niet mag ontbreken in een stad: architectuur & design. In Rotterdam heb je de Kubuswoningen en de Erasmusbrug, maar vooral ook een heleboel hoge gebouwen. Volgens Harold is het mooiste architectonische hoogstandje van Rotterdam daarom letterlijk een hoogtepunt!

Filmcursus in Utrecht

Wil jij eens wat dieper de filmwereld induiken? Schrijf je dan in voor een filmcursus!