Uit eten met jezelf

Het eerste eenpersoonsrestaurant ter wereld

Eenmaal, andermaal

Zin om lekker uit eten te gaan, maar niemand die met je mee wil? Dan zou je natuurlijk alleen kunnen gaan eten. Toch doen we dat niet zo gauw in Nederland. Marina van Goor wil dit taboe doorbreken met haar eenpersoonsrestaurant Eenmaal. Eenmaal is een restaurant zoals alle anderen, maar één ding is totaal anders: in Eenmaal vind je uitsluitend tafels voor één persoon. Dus waar je doorgaans op restaurant gaat met een disgenoot, ben je bij Eenmaal je eigen goede gezelschap.

Pop-up

“Eenmaal is een spannend experiment voor wie nooit alleen uit eten gaat en een aantrekkelijke plek voor wie dit vaker doet”, zegt bedenker Marina van Goor. Van Goor wil met Eenmaal, dat in eerste instantie gelanceerd wordt als pop-up restaurant, het alleen zijn in het openbaar aantrekkelijker maken. Een bijkomend voordeel is dat je je niet hoeft te irriteren aan die vriend die altijd smakt als je met hem uit eten gaat. Bovendien proef je zonder praten pas echt goed wat je eet!

Tip van de redactie

TIP VAN DE REDACTIE

De leukerds van Leukedingendoen doen niets liever dan jou verrassen met bijzondere vrije tijd tips. Zelf ook een goeie tip? Laat het ons weten via Twitter of Facebook.

VERGELIJKBARE LEUKE DINGEN

Scoor vintagekleding in Amsterdam

Benieuwd naar de modewinkels en events die Eva offline bezoekt? 

Weekendje Londen

Londen, oh my. Stijlvol doch stoer. Geschikt voor ellenlange shopdagen maar ook voor aan de lopende band cultuur snuiven.

Jazzclub BIRD

Trendy nachtclubs in hippe steden als New York, Londen en Berlijn waren dé bron van inspiratie voor jazzclub BIRD in Rotterdam.

Voor chocoladeverslaafden

Bij Chocotasting willen ze hun mission ‘accomplishen’ met een chocolade-abonnement.