Uit eten met jezelf

Het eerste eenpersoonsrestaurant ter wereld

Eenmaal, andermaal

Zin om lekker uit eten te gaan, maar niemand die met je mee wil? Dan zou je natuurlijk alleen kunnen gaan eten. Toch doen we dat niet zo gauw in Nederland. Marina van Goor wil dit taboe doorbreken met haar eenpersoonsrestaurant Eenmaal. Eenmaal is een restaurant zoals alle anderen, maar één ding is totaal anders: in Eenmaal vind je uitsluitend tafels voor één persoon. Dus waar je doorgaans op restaurant gaat met een disgenoot, ben je bij Eenmaal je eigen goede gezelschap.

Pop-up

“Eenmaal is een spannend experiment voor wie nooit alleen uit eten gaat en een aantrekkelijke plek voor wie dit vaker doet”, zegt bedenker Marina van Goor. Van Goor wil met Eenmaal, dat in eerste instantie gelanceerd wordt als pop-up restaurant, het alleen zijn in het openbaar aantrekkelijker maken. Een bijkomend voordeel is dat je je niet hoeft te irriteren aan die vriend die altijd smakt als je met hem uit eten gaat. Bovendien proef je zonder praten pas echt goed wat je eet!

Tip van de redactie

TIP VAN DE REDACTIE

De leukerds van Leukedingendoen doen niets liever dan jou verrassen met bijzondere vrije tijd tips. Zelf ook een goeie tip? Laat het ons weten via Twitter of Facebook.

VERGELIJKBARE LEUKE DINGEN

Talent om in de gaten te houden

Voor iedereen die graag in de smiezen houdt wat er gebeurt in cultuurland en wie daarbij vooraan loopt: een lijst van tintelend talent.

Op Kano-date

De kano-date in het Amsterdamse bos is echt een aanrader.

De perfecte plek

Voor haar blog droombaan.net reist Leuk mens Linda Roos stad en land af om interviews af te nemen. Je kunt haar dus wel vragen waar je het best kunt wezen voor een goed gesprek. Ze gaf ons haar tips in Amsterdam.

Fit het festival door

Kijk, vrólijk word je wel van festivals. Maar voor je lijf is zo'n festivalfeest weer niet zo lief. Volop genieten van alle festiviteiten en toch niet terug naar huis als een brak puddinkje? Volg dan onze fit-het-festival-door-tips!