Hollands Hollywood

Een tocht door Hilversum en omgeving

Goois uitje

Waarschijnlijk ken je het Gooi vooral van die ene populaire tv-serie met Linda de Mol, maar nu is er de mogelijkheid om dit Hollandse Hollywood eens in het echie te ontdekken. Tijdens een rondleiding per benenwagen door Hilversum krijg je antwoord op een aantal prangende vragen zoals ‘Waarom nam in Hilversum de ontwikkeling van radio en televisie-industrie zo'n vlucht?’ en ‘Waarom staan er zoveel fraaie en peperdure villa's?’. Ook wordt er uitgebreid stilgestaan bij allerhande bijzondere kunst en architectuur. Wereldberoemd zijn bijvoorbeeld de bouwwerken van Dudok en het door hem ontworpen raadhuis. De wandeling van zo'n anderhalf uur kan starten en eindigen bij één van de diverse horecagelegenheden in het centrum van Hilversum. Daarnaast kun je ook allerlei wandelingen of fietstochten op maat door het Gooi maken. Gooi het er allemaal lekker een dagje uit!

Tip van de redactie

TIP VAN DE REDACTIE

De leukerds van Leukedingendoen doen niets liever dan jou verrassen met bijzondere vrije tijd tips. Zelf ook een goeie tip? Laat het ons weten via Twitter of Facebook.

VERGELIJKBARE LEUKE DINGEN

Op Havensafari

Dat Rotterdam een echte havenstad is, dat weet iedereen. Maar Amsterdam?! Nou, mooi wel dus.

Winterwadlopen

Wadloopcentrum Pieterburen organiseert in de winter wekelijks een wandeling die niet voor watjes is.

Duurzame boodschappen in Amsterdam

Leuk en biologisch boodschappen doen? Dit zijn drie leuke adresjes in Amsterdam.

Hardlopen in de natuur

Sportkleding en hardloopschoenen aan, kies een nieuwe route uit en ga een stuk hardlopen. Gezond en met je neus tussen de bomen: heerlijk!