Hollands Hollywood

Een tocht door Hilversum en omgeving

Goois uitje

Waarschijnlijk ken je het Gooi vooral van die ene populaire tv-serie met Linda de Mol, maar nu is er de mogelijkheid om dit Hollandse Hollywood eens in het echie te ontdekken. Tijdens een rondleiding per benenwagen door Hilversum krijg je antwoord op een aantal prangende vragen zoals ‘Waarom nam in Hilversum de ontwikkeling van radio en televisie-industrie zo'n vlucht?’ en ‘Waarom staan er zoveel fraaie en peperdure villa's?’. Ook wordt er uitgebreid stilgestaan bij allerhande bijzondere kunst en architectuur. Wereldberoemd zijn bijvoorbeeld de bouwwerken van Dudok en het door hem ontworpen raadhuis. De wandeling van zo'n anderhalf uur kan starten en eindigen bij één van de diverse horecagelegenheden in het centrum van Hilversum. Daarnaast kun je ook allerlei wandelingen of fietstochten op maat door het Gooi maken. Gooi het er allemaal lekker een dagje uit!

Tip van de redactie

TIP VAN DE REDACTIE

De leukerds van Leukedingendoen doen niets liever dan jou verrassen met bijzondere vrije tijd tips. Zelf ook een goeie tip? Laat het ons weten via Twitter of Facebook.

VERGELIJKBARE LEUKE DINGEN

Klembank

Met behulp van de Klembank-poten tover je in een handomdraai drie houten planken om in een bankje. De Klembank bestaat uit 2 poten die je met of zonder set planken kunt bestellen. 

Schieten in het donker

Leuk he, lasergamen? Maar het wordt nóg leuker als je het in de allergrootste lasergame arena van Europa doet.

NeighbourFood Market

Heerlijk eten op het Westergasterrein, een plek waar foodlovers samenkomen. Rondhangen, kletsen met de mensen achter de kraampjes, je doet waar je zin in hebt.

Cubaanse sigaren

Zwoele latinklanken, heerlijke mojito’s en een uitgebreide sigarenkaart vol Cubaanse rakkers. Bij Cuban Cigars in Amsterdam kom je helemaal in Latijns-Amerikaanse sferen.