Some Kind of Monster

De allerallerbeste muziekdocu

Volgens Marcel

Marcel heeft zelf genoeg met bandjes te maken gehad om te weten dat de documentaire Some Kind of Monster - over een uitgeblust Metallica - de spijker op de kop slaat. Marcels kijktip numero uno:

"Ik neem voor het gemak aan dat online beschikbaar betekent dat 'ie op Google te vinden is volgens de syntax "naam film + torent". In dat geval met stip op nummer 1 en verplichte kost voor een ieder die op wat voor manier dan ook met muziek te maken heeft: 'Some Kind of Monster'. Een docu over een uitgeblust Metallica dat zich uit wanhoop wendt tot een teampsycholoog. Na een hele lange omweg weten ze elkaar weer te vinden door zich als groep juist tegen die psycholoog te richten. Ik heb er zelf een goeie 12 jaar touren, schrijven en opnemen in bands op zitten en tot op heden heb ik nog geen documentaire gezien die het rare intermenselijke element van in een band zitten zo precies heeft kunnen vastleggen. Het mooiste moment van de docu staat op disc 2 van de special edition die ik hier thuis heb liggen. Hier staat een integraal opgenomen gesprek tussen het management van de groep op. De ijskoude, maar super scherpe analyses die daar worden gegeven van de probleemsituatie en de mogelijke uitkomsten zijn zo sterk dat ik op dat moment onbewust heb gerealiseerd dat ik meer het zakelijke type dan de muzikant ben."

De Docu:


Some Kind of Monster op IMDB
Some Kind of Monster kopen bij Metallica

Dit zijn de Leuke Culturele Dingen van Marcel Alexander Wiebenga, New Business Development Director bij muziekagentschap Sizzer.

VERGELIJKBARE LEUKE DINGEN

De leukste dag van Judith

Als Judith 24 uur lang al het geld en tijd van de wereld zou hebben, dan zouden we haar de hele dag niet zien want dan zit ze gegarandeerd aan de andere kant van de wereld. Lees maar wat ze allemaal van plan is.

Samen leuke dingen doen

Heb je zin om naar de bioscoop te gaan? Te gaan sporten? Wandelen op het strand? Maar wil er niemand met je mee? Neem dan eens een kijkje bij Go mingle. 

Lekker retro: theater Mirliton

In de categorie ‘Goed verstopte pareltjes van vroeger’ presenteren wij het Mirliton Theater. Mirliton bestaat sinds 1973 en vind je in het winkelcentrum Hoog Catharijne in Utrecht. Nou ja, vinden, je moet er wel even goed naar zoeken

Romantische cadeautjes

Romantische cadeautjes voor de man. Dat klinkt ingewikkeld en dat is het ook. Oow de kolonje is echt niet meer van deze tijd. Waar trakteer je de man dan wel op, Trudy?