Some Kind of Monster

De allerallerbeste muziekdocu

Volgens Marcel

Marcel heeft zelf genoeg met bandjes te maken gehad om te weten dat de documentaire Some Kind of Monster - over een uitgeblust Metallica - de spijker op de kop slaat. Marcels kijktip numero uno:

"Ik neem voor het gemak aan dat online beschikbaar betekent dat 'ie op Google te vinden is volgens de syntax "naam film + torent". In dat geval met stip op nummer 1 en verplichte kost voor een ieder die op wat voor manier dan ook met muziek te maken heeft: 'Some Kind of Monster'. Een docu over een uitgeblust Metallica dat zich uit wanhoop wendt tot een teampsycholoog. Na een hele lange omweg weten ze elkaar weer te vinden door zich als groep juist tegen die psycholoog te richten. Ik heb er zelf een goeie 12 jaar touren, schrijven en opnemen in bands op zitten en tot op heden heb ik nog geen documentaire gezien die het rare intermenselijke element van in een band zitten zo precies heeft kunnen vastleggen. Het mooiste moment van de docu staat op disc 2 van de special edition die ik hier thuis heb liggen. Hier staat een integraal opgenomen gesprek tussen het management van de groep op. De ijskoude, maar super scherpe analyses die daar worden gegeven van de probleemsituatie en de mogelijke uitkomsten zijn zo sterk dat ik op dat moment onbewust heb gerealiseerd dat ik meer het zakelijke type dan de muzikant ben."

De Docu:


Some Kind of Monster op IMDB
Some Kind of Monster kopen bij Metallica

Dit zijn de Leuke Culturele Dingen van Marcel Alexander Wiebenga, New Business Development Director bij muziekagentschap Sizzer.

VERGELIJKBARE LEUKE DINGEN

Amongst Friends

Met je maten naar de bios is gewoon hartstikke Leuk. Helemaal als de film een verrassing is en je met nog heel veel meer filmfreaks in het pluche zit.

In 't Ongewisse

Je wilt iets leuks doen. Maar wát in vredesnaam? In ’t Ongewisse zoekt het graag voor je uit. Maar dan blijft het wel een verrassing tot op de dag zelf!

Bankjehangen

Heb jij een bankje voor je huis staan? Of hebben de buren er misschien één? Doe dan gezellig mee met het Bankjescollectief.

De beste Hiphop websites

Farid helpt Nederlands Hiphoptalent met hun carrière. Maar ook iemand als hij kan niet zonder de juiste bronnen. Ontdek wat zijn favoriete websites zijn.