Some Kind of Monster

De allerallerbeste muziekdocu

Volgens Marcel

Marcel heeft zelf genoeg met bandjes te maken gehad om te weten dat de documentaire Some Kind of Monster - over een uitgeblust Metallica - de spijker op de kop slaat. Marcels kijktip numero uno:

"Ik neem voor het gemak aan dat online beschikbaar betekent dat 'ie op Google te vinden is volgens de syntax "naam film + torent". In dat geval met stip op nummer 1 en verplichte kost voor een ieder die op wat voor manier dan ook met muziek te maken heeft: 'Some Kind of Monster'. Een docu over een uitgeblust Metallica dat zich uit wanhoop wendt tot een teampsycholoog. Na een hele lange omweg weten ze elkaar weer te vinden door zich als groep juist tegen die psycholoog te richten. Ik heb er zelf een goeie 12 jaar touren, schrijven en opnemen in bands op zitten en tot op heden heb ik nog geen documentaire gezien die het rare intermenselijke element van in een band zitten zo precies heeft kunnen vastleggen. Het mooiste moment van de docu staat op disc 2 van de special edition die ik hier thuis heb liggen. Hier staat een integraal opgenomen gesprek tussen het management van de groep op. De ijskoude, maar super scherpe analyses die daar worden gegeven van de probleemsituatie en de mogelijke uitkomsten zijn zo sterk dat ik op dat moment onbewust heb gerealiseerd dat ik meer het zakelijke type dan de muzikant ben."

De Docu:


Some Kind of Monster op IMDB
Some Kind of Monster kopen bij Metallica

Dit zijn de Leuke Culturele Dingen van Marcel Alexander Wiebenga, New Business Development Director bij muziekagentschap Sizzer.

VERGELIJKBARE LEUKE DINGEN

Toppers van apps

Festina Lente Collective maakt onder andere apps. En dus zit Remy Harrewijn best wel lekker in die app-wereld. Maar Remy, welke apps vind jij zelf eigenlijk interessant en bijzonder?

Muzikale ontdekkingstocht

Onder het motto 'niet lullen maar luisteren' presenteert Vincent Reinders de beste muzieksites.

Kunst kopen is niet eng

Bijzondere galeries en betrokken eigenaars: alles voor mooie kunst aan je muur..

Klere bieb

Van rokjes tot schoenen en van jassen tot broeken, het is als de inloopkast die je nooit hebt gehad.