Bijzondere muziekblogs

Over alles behalve muziek

En plastic David Bowie-poppen

Muziekblogs met een hoofdletter M. Als íemand daar iets zinnigs over kan zeggen, dan is het Marcel A. Wiebenga wel.

"Een muziekblog is voor mij pas goed als het niet over muziek gaat. Daarmee bedoel ik dat ze niet alleen maar elke nieuwe band proberen te duiden maar dat ze gaan over muziek in de breedte. Neem bijvoorbeeld het muziekgedeelte van flavorwire.com. Met plaatjes en een verhaal over Terrifyingly Realistic David Bowie Dolls of een introductie tot Shoegaze. Of deze, een lijst met de mooiste platenzaken."

Flipboard & Fader

"Ik heb de Flipboard app op m'n iPhone en op de een of andere manier laat die mij elke update zien van muziek-gerelateerde posts van Fader.com. Heel fijn eigenlijk want zo blijf ik vooral bij op Hip-Hop gebied zodat ik kan meepraten als ik ga eten met Rogier de Reiger (die van Appelsap, een te gek festival). Wat erg goed is van Fader is dat zij van die rare internet-muziekhypes heel vroeg oppakken. Beroepshalve en om te kijken wat al mijn muzikanten vriendjes aan het doen zijn houd ik natuurlijk ook altijd 3voor12.nl in de gaten."

Sites om in de gaten te houden:

3voor12
Fader
Flavorwire
Flipboard om je blogs op te volgen

Dit zijn de Leuke Culturele Dingen van Marcel Alexander Wiebenga, New Business Development Director bij muziekagentschap Sizzer.

VERGELIJKBARE LEUKE DINGEN

Films die je echt moet zien

De romantiek in huis halen

Als interieur-stylist weet Jooske heus wel hoe je het thuis een beetje romantisch maakt. Dus kom maar op met die tips, Jooske!

De muzikale inspiratiebronnen van Yzabel

We vroegen singer-songwriter Yzabel waar ze haar inspiratie vandaan haalt. Heeft Yzabel een echt idool of wordt ze door veel verschillende artiesten geprikkeld?

StoryTiles

StoryTiles zijn miniatuur verhalen gemaakt op Hollandse Witjes (een hele simpele, witte vierkante tegel).