Cafés met een prima muziekbeleid

Omdat de muziek ook moet smaken

Smul van een strijkorkestje

Als je dan de hele dag bezig bent met muziek luisteren, maken en beoordelen, kun je dan nog onbevangen een stukje muzak aanhoren? Mwa, niet echt. Marcel A. Wiebenga zou het geen beroepsdeformatie willen noemen, maar gevoelig voor slechte muziek is hij wel. En welke horeca bezoekt deze sensitieve muziekman dan?

"Ik koppel inderdaad muziek aan merken, houdt enorm van muziek maar van deformatie is volgens mij nog geen sprake. Ik merk wel dat ik gevoeliger word voor geluid en winkels uit kan rennen als er te hard en te slechte muziek gedraaid wordt. Zoiets gebeurde laatst ook in Libanon. Ik was daar als spreker op een reclamefestival in de bergen. Een ski-resort gelijk aan Zwitserland. Ik zweer je als die mensen geen Arabisch hadden gesproken had je het verschil niet gemerkt. Na elke dag was er wel ergens een groot diner waar heel lekker eten geserveerd werd en onbeperkt drank vloeide. Ik werk in de reclame dus ik heb wat zuippartijen voorbij zien komen, maar een diner dansant waar je per persoon twee flessen sterke drank voorgeschoteld krijgt waren mij tot dat moment onbekend. Jammer genoeg werd de hele avond voorzien van tering harde lelijke non-muziek. Tot overmaat van ramp ook nog eens op zo'n geluidsniveau dat een gesprek, een van die dingen die enorm lekker samen gaan met drank en eten, niet meer mogelijk bleek"

Sfeervol strijkje

"Nee, geef mij dan de 8MM bar in Berlijn. Al moet je er wel van houden, anders krijg je het effect dat ik ook had in Libanon. Ook het Lloyd Hotel is erg fijn. Althans de zaterdag dat ik er was. Eten terwijl er een strijkkwartet precies op de juiste manier het gesprek niet verstoort maar op het moment dat het dood valt voor de juiste afleiding zorgt."

Adressen

8 MM bar
Schönhauserallee 177B
10437 Berlijn

Lloyd Hotel
Oostelijke Handelskade 34
1019 BN Amsterdam

Dit zijn de Leuke Culturele Dingen van Marcel Alexander Wiebenga, New Business Development Director bij muziekagentschap Sizzer.

VERGELIJKBARE LEUKE DINGEN

Iedereen welkom! Bij Pakhuis

Het Pakhuis in Arnhem is een gezellige plek in Arnhem waar iedereen welkom is, waar het altijd warm is en waar de koffie pruttelt.

Heerlijk houtskoolrestaurant

Als topkok heeft Peter over de hele wereld op de meest bijzondere plekken de lekkerste gerechten voorgeschoteld gekregen. Dit restaurant bezorgde hem een van de meest indrukwekkende ervaringen. 

Dutch Design Hotel Artemis

Hotels zijn over het algemeen plekken waar je niet voor je plezier komt. 

Nutella Bar

Alsof er niet genoeg redenen zijn om naar New York te gaan… Deze kun je ook nog aan je to-do list toevoegen: een bezoekje aan de Nutella Bar.