Stijlvolle sportkleding

Fashionable aan de zweterij

Jane Fonda eat your heart out

Stijlvolle sportkleding vinden is bepaald geen sinecure. Omdat Sylvia Kirschenmann zich al vier keer charmant door het Nederlands kamioenschap snowboarden gesjeesd heeft vragen we haar om advies:

“Sportkleding moet functioneel zijn, lekker zitten en ook goed staan. Gelukkig wordt het steeds makkelijker om mooie sportkleding te kopen voor vrouwen die ook functioneel is. Ik snowboarde in het begin alleen in mannenkleding - snowboardkleding voor vrouwen was er niet. Wat er was, was alleen geschikt om mee op het terras te zitten en daar was ik niet van. Alleen voor fitness en aerobic, vanaf het begin echte vrouwenacitiviteiten, kon je leuke fleurige kleding vinden. Maar dat waren dan wel weer van die strakke 'Jane Fonda' pakjes, weet je nog? En ik was door hiphop en snowboarden veel meer into losse kleding... Ik had een bepaald gevoel van 'image' en hoe ik eruit wilde zien.”

IJdel?

“Voor mij is het overduidelijk dat je ook in de sport 'must dress to win'. Als ik voor een groep sta, aan het snowboarden ben, achter een jurytafel zit, een potje aan het rennen ben of als coach trainer op het veld sta - pas ik mijn sport outfit daarop aan. IJdel? Ja, vast wel! Maar als de kleding niet past, dan heeft mijn prestatie er last van. Als ik eenmaal bezig ben is het echter niet zo dat ik tussendoor mijn haar nog ga kammen of checken of ik wat moet doen aan mijn make up. Mijn haar zit gewoon in een staart en de make up beperkt zich tot een beetje mascara dat altijd uitloopt.”

Die goede sportkleding, die vind je hier:
Hardloop en Fitnesskleding en eigenlijk alles voor vrouwen die willen sporten
Snowboardkleding bij Bonfire en Picture Organic Clothing
Casual kleding bij Numph 

VERGELIJKBARE LEUKE DINGEN

Op fietsvakantie

Ga je op fietsvakantie, dan wil je natuurlijk zo min mogelijk meenemen.

Granny's Finest

Een paar Rotterdamse ondernemers ontdekten dat de skills van oma nu goed van pas komen. Want: breien is tegenwoordig weer helemaal oké

Leer je eigen kinderkleding maken

Aan sommige kinderkleding in de winkels kun je je goed storen. Soms is het een béétje teveel van het goede. Want zeg nou zelf: je dochtertje in een glitterjurk naar school sturen kan eigenlijk niet (behalve als ze jarig is).

Verborgen verhalen

Buiten de geluksokken die je aanhad toen je eindelijk die droombaan kreeg, heb je vast meer items in je kast met mooie herinneringen. En die herinneringen verzamelt Caroline samen met haar compagnon Leanne voor Trash To Treasure. Maar hoe vinden ze die verhalen eigenlijk?