Muziek om op te sporten

Helpt om langer door te gaan

Geen ballads aub

Heeft sportvrouw pur sang Sylvia Kirschenmann ook wel eens een potje vlammende beats nodig om haar training door te komen? Gelukkig wel ja. Hier tipt ze de nummers die haar effectief door de sportles heen trekken.

“Als ik hardloop luister ik naar muziek met een snelle beat. Het kan van alles zijn maar de meeste liedjes vallen onder lieve, grunge rock/ punk. Dat is lekker snel en energiek. Ik denk dat dat nog een beetje de invloed uit het snowboarden is, toen we luisterden naar NOFX, Bad Religion en ik fan was van the Muffs en Violent Femmes. Als ik een langere loop doe mag er ook rustigere muziek tussenzitten, een mooi nummer is 'One' van Aimee Mann of 'Live for real', van K's Choice.”

Langer door

“Toen ik begon met snowboarden (ca.1989) was het nog niet gebruikelijk om muziek bij je te hebben. Dat kwam later pas. Ik ben iemand die vóór een wedstrijd eerder de rust opzoekt, maar tijdens een wedstrijd of training houd ik er wel van. Snel & hard met een goede beat. Muziek helpt om langer door te kunnen gaan.”

VERGELIJKBARE LEUKE DINGEN

Werken in de stilte van de natuur

Dan ben je bij Seats4Silence aan het juiste adres. Hier kun je een werkplek in een groene omgeving huren. Hierbij kun je deken aan een prachtig Tuinenpark in Utrecht, een kantoorkaravaan in Amsterdam of een Landgoed in Den Bosch. 

Proef eens een beroep

Wat wil jij worden? Boswachter, radio-dj, automonteur, ijsbereider, receptioniste, dierenverzorger, hypotheekadviseur… of zou je alles wel een keertje willen proberen? Dat kan! Via Beroepproeven loop je heel gemakkelijk mee met iemand die jouw favoriete baan al uitoefent.

Seepje

Als jij dacht dat alleen synthetische wasmiddelen jouw vieze sokken schoon konden krijgen dan heb je ’t mis. De Nepalese Sapindus mukorossi-vrucht kan er ook wat van. 

Kunst is Leuk!

Het Van Abbemuseum in Eindhoven is niet zomaar een kunstmuseum. Nee, zij maken kunst leuk voor elke leeftijd.