Muziek om op te sporten

Helpt om langer door te gaan

Geen ballads aub

Heeft sportvrouw pur sang Sylvia Kirschenmann ook wel eens een potje vlammende beats nodig om haar training door te komen? Gelukkig wel ja. Hier tipt ze de nummers die haar effectief door de sportles heen trekken.

“Als ik hardloop luister ik naar muziek met een snelle beat. Het kan van alles zijn maar de meeste liedjes vallen onder lieve, grunge rock/ punk. Dat is lekker snel en energiek. Ik denk dat dat nog een beetje de invloed uit het snowboarden is, toen we luisterden naar NOFX, Bad Religion en ik fan was van the Muffs en Violent Femmes. Als ik een langere loop doe mag er ook rustigere muziek tussenzitten, een mooi nummer is 'One' van Aimee Mann of 'Live for real', van K's Choice.”

Langer door

“Toen ik begon met snowboarden (ca.1989) was het nog niet gebruikelijk om muziek bij je te hebben. Dat kwam later pas. Ik ben iemand die vóór een wedstrijd eerder de rust opzoekt, maar tijdens een wedstrijd of training houd ik er wel van. Snel & hard met een goede beat. Muziek helpt om langer door te kunnen gaan.”

VERGELIJKBARE LEUKE DINGEN

De rollatorloop

Routes die op rolletjes gaan. Voor mensen die in het bezit zijn van een rollator worden er wandelingen georganiseerd. Zo blijf je lekker in beweging.

Hardlopen met Marcel

Marcel is een echte sporter. Als hij niet kan sporten wordt hij een beetje kribbig. Het is voor hem dé manier om overtollige energie kwijt te raken en er andere energie voor terug te krijgen. Het Central Park in New York en de Niagara Falls waren absoluut zijn mooiste routes ooit. Maar wat zijn de lievelingsroutes van Marcel in Rotterdam?

Basisuitrusting voor avonturiers

Bijzondere vakantie adresjes midden in de natuur, vergeet je Leatherman-tool niet..

Met een Vespa door de heuvels

Toscane is geweldig. Met die prachtige heuvels, dat heerlijk eten, die gesoigneerde bewoners en al die flitsende Vespa’s.