Muziek om op te sporten

Helpt om langer door te gaan

Geen ballads aub

Heeft sportvrouw pur sang Sylvia Kirschenmann ook wel eens een potje vlammende beats nodig om haar training door te komen? Gelukkig wel ja. Hier tipt ze de nummers die haar effectief door de sportles heen trekken.

“Als ik hardloop luister ik naar muziek met een snelle beat. Het kan van alles zijn maar de meeste liedjes vallen onder lieve, grunge rock/ punk. Dat is lekker snel en energiek. Ik denk dat dat nog een beetje de invloed uit het snowboarden is, toen we luisterden naar NOFX, Bad Religion en ik fan was van the Muffs en Violent Femmes. Als ik een langere loop doe mag er ook rustigere muziek tussenzitten, een mooi nummer is 'One' van Aimee Mann of 'Live for real', van K's Choice.”

Langer door

“Toen ik begon met snowboarden (ca.1989) was het nog niet gebruikelijk om muziek bij je te hebben. Dat kwam later pas. Ik ben iemand die vóór een wedstrijd eerder de rust opzoekt, maar tijdens een wedstrijd of training houd ik er wel van. Snel & hard met een goede beat. Muziek helpt om langer door te kunnen gaan.”

VERGELIJKBARE LEUKE DINGEN

Top 3 ultieme kindervakanties

Dit zijn 3 geweldige kindervakantiebestemmingen. En de prijs valt ook nog eens mee. 

Proef eens een beroep

Wat wil jij worden? Boswachter, radio-dj, automonteur, ijsbereider, receptioniste, dierenverzorger, hypotheekadviseur… of zou je alles wel een keertje willen proberen? Dat kan! Via Beroepproeven loop je heel gemakkelijk mee met iemand die jouw favoriete baan al uitoefent.

Soundtreks

Ga je rechtsaf, linksaf of toch rechtdoor? Jij kiest hoe je loopt, en dus waar het avontuur je heen leidt. Soundtrek maakt gave geluidstochten, interactieve dwaalverhalen en audio games in 3D. 

Tips voor een rustig feestje

Amber is ex-danseres. Niet zo gek dus dat ze van dansen houdt. Maar liever niet op grote feesten. Amber is van de kleine feestjes: relaxte plekken met live muziek. Amber, vertel: wat zijn je favo stekjes in Amsterdam?