Muziek om op te sporten

Helpt om langer door te gaan

Geen ballads aub

Heeft sportvrouw pur sang Sylvia Kirschenmann ook wel eens een potje vlammende beats nodig om haar training door te komen? Gelukkig wel ja. Hier tipt ze de nummers die haar effectief door de sportles heen trekken.

“Als ik hardloop luister ik naar muziek met een snelle beat. Het kan van alles zijn maar de meeste liedjes vallen onder lieve, grunge rock/ punk. Dat is lekker snel en energiek. Ik denk dat dat nog een beetje de invloed uit het snowboarden is, toen we luisterden naar NOFX, Bad Religion en ik fan was van the Muffs en Violent Femmes. Als ik een langere loop doe mag er ook rustigere muziek tussenzitten, een mooi nummer is 'One' van Aimee Mann of 'Live for real', van K's Choice.”

Langer door

“Toen ik begon met snowboarden (ca.1989) was het nog niet gebruikelijk om muziek bij je te hebben. Dat kwam later pas. Ik ben iemand die vóór een wedstrijd eerder de rust opzoekt, maar tijdens een wedstrijd of training houd ik er wel van. Snel & hard met een goede beat. Muziek helpt om langer door te kunnen gaan.”

VERGELIJKBARE LEUKE DINGEN

It giet oan!

We vroegen Nynke wat haar favoriete wieler-event is. Dat is geen moeilijke vraag als je uit het hoge Noorden komt. De fiets wordt volgens Nynke te weinig gebruikt en daar moet verandering in komen..

Talent om in de gaten te houden

Voor iedereen die graag in de smiezen houdt wat er gebeurt in cultuurland en wie daarbij vooraan loopt: een lijst van tintelend talent.

Hou jij m'n tassie ff vast?

Er zijn wel tien redenen om Tassenmuseum Hendrikje in Amsterdam te bezoeken. Tenzij je een tassenfanaat bent, want dan is één reden ook wel genoeg: hier hebben ze een unieke collectie van meer dan 5000 (!) tassen. 

Rock ' n Roll in Drenthe

Dacht je dat de provincie Drenthe alleen maar stoffige hunebedden te bieden heeft…Zeker niet! Drenthe heeft ook een portie rock ’n roll.