Cafés met de beste muziek

Beats bij je steak

En funk bij je frieten

Dat muziek een goede sfeermaker is, daar valt niet over te twisten. Maar op welke plekken moet je nu echt zijn voor de ultieme combi van muziek en gezelligheid? Vincent heeft maar één criterium…

“Dat zijn natuurlijk de zaken die 22tracks opzetten ;) Ik weet dat ze dat bijvoorbeeld bij Studio/K, café Kostverloren en De Duivel met regelmaat doen. Dat zijn dan onder andere de funk-, beats-, relax- en hiphoplijsten. De Burgermeester gooit er ook vaak nog wel wat hiphopclassics tegenaan. Vaak blijft muziek echter een onderbelicht punt, het wordt nog steeds door veel zaken onderschat. Muziek bepaalt de sfeer voor mij volledig. Enorm veel café’s draaien op iPhones van hun barpersoneel. Dit komt ook omdat ze weinig goede alternatieven hebben. Wie weet gaan we met 22tracks dit jaar nog wel actief naar de horeca toe.”

VERGELIJKBARE LEUKE DINGEN

De beste films

Naast boeken houdt Yzabel ook van films. Welke films moet je gezien hebben?“Net als bij muziek, houd ik van allerlei verschillende soorten films. Zo zijn er Hollywood producties waar je niet om heen kan, die je verbijsterd achterlaten. 

Fietsen langs kunst

Een achttal kerkjes in het Gronings landschap zijn tijdens een bijzondere fietstocht te bewonderen.

Zien en gezien worden

Bekend bij elke Maastrichtenaar: het chaotisch ogende Café Sjiek. Op de kaart staan vooral verse, eenvoudige gerechten uit Maastricht en de regio zoals het bekende ‘zoervleis’, wild, bloedworst en zuurkoolschotel.

Top 4 avondje uit in Amsterdam

Zin een kwalitatief avondje uit in Amsterdam? DJ WANNABEASTAR tipt vier leuke plekken.