De ongewone RKZ-bioscoop

De mooiste bioscoopzaal van Groningen

Cinema in een (oud) ziekenhuis

Cinefielen opgelet! In het hoge noorden bevindt zich al jaren een pareltje onder de bioscopen, namelijk de RKZ-Bios. Deze filmzaal onderscheidt zich al 30 jaar lang met een eigenzinnige en gevarieerde programmering op een geweldige locatie: het voormalig Rooms Katholiek Ziekenhuis in Groningen-Zuid.

Al 30 jaar houdt men de RKZ-Bos draaiende zonder winstoogmerk, met een groep van ongeveer 25 filmliefhebbers. Veel trouwe bezoekers fietsen graag een stukje om voor de luxe stoelen, de tip-top projectie, het dolby surround geluid en de ongedwongen sfeer. Verwacht een gemengd publiek van studenten, buurtbewoners en cinefielen, en films uit alle denkbare genres. Ze vertonen er namelijk alleen films die ze zélf bijzonder en mooi vinden. Kijk, dat lijkt ons nou ook de beste reden om een film te draaien!

Adres

RKZ bioscoop
Emmastraat 15-S101
9722EW te Groningen

Tip van de redactie

TIP VAN DE REDACTIE

De leukerds van Leukedingendoen doen niets liever dan jou verrassen met bijzondere vrije tijd tips. Zelf ook een goeie tip? Laat het ons weten via Twitter of Facebook.

VERGELIJKBARE LEUKE DINGEN

Hotel met uitzicht op Montmartre

Parijs is een geweldige stad. Maar dan moet je wel weten waar je het zoeken moet. Zelfs in de stad van de liefde ligt de romantiek niet zomaar voor het oprapen. Serena vertelt over haar ervaring.

Op stap met je kind

Wat doe je als je na een drukke week een dagje vrij bent met kindlief en je samen wilt genieten van je vrije tijd? De natuur ontdekken en cultuur snuiven, vindt Regina.

Hotel Puri Santrian in Sanur op Bali

Iets romantisch te vieren? Boek deze zwijmellocatie in Bali. 

Gek op fotografie? Bezoek UNSEEN

Benieuwd naar nieuw fotografietalent? Roy weet waar je moet zijn..