De ongewone RKZ-bioscoop

De mooiste bioscoopzaal van Groningen

Cinema in een (oud) ziekenhuis

Cinefielen opgelet! In het hoge noorden bevindt zich al jaren een pareltje onder de bioscopen, namelijk de RKZ-Bios. Deze filmzaal onderscheidt zich al 30 jaar lang met een eigenzinnige en gevarieerde programmering op een geweldige locatie: het voormalig Rooms Katholiek Ziekenhuis in Groningen-Zuid.

Al 30 jaar houdt men de RKZ-Bos draaiende zonder winstoogmerk, met een groep van ongeveer 25 filmliefhebbers. Veel trouwe bezoekers fietsen graag een stukje om voor de luxe stoelen, de tip-top projectie, het dolby surround geluid en de ongedwongen sfeer. Verwacht een gemengd publiek van studenten, buurtbewoners en cinefielen, en films uit alle denkbare genres. Ze vertonen er namelijk alleen films die ze zélf bijzonder en mooi vinden. Kijk, dat lijkt ons nou ook de beste reden om een film te draaien!

Adres

RKZ bioscoop
Emmastraat 15-S101
9722EW te Groningen

Tip van de redactie

TIP VAN DE REDACTIE

De leukerds van Leukedingendoen doen niets liever dan jou verrassen met bijzondere vrije tijd tips. Zelf ook een goeie tip? Laat het ons weten via Twitter of Facebook.

VERGELIJKBARE LEUKE DINGEN

Schatkamer Amsterdam

In de oude goudkluis van Amsterdam ligt 35 kilometer aan geluids-, film- en fotoarchieven, miljoenen kaarten, tekeningen en prenten. Een mooi kijkje in de historie van onze hoofdstad.

Familieweekend op een caribbean boerderij

Zin om met de familie even uit te razen op ’t platteland? Stap in de auto en rij naar Hemelum in het zuidwesten van Friesland. Hier vind je It Flinkeboskje: een prachtige oude boerderij, omgetoverd tot luxe groepsaccommodatie. 

De geschiedenis van het communiceren

Praten met je lieve familie in het noorden van het land was lang niet altijd zo makkelijk en snel. Vroeger duurde dat velen malen langer met galopperende paarden en koeriers, postduiven, morsecodes en telegrafen. En nee met dat laatste bedoelen we niet die dagkrant.

Een tuintje om je nek

Ontwerpster Colleen Jordan tilt het fenomeen fleurige accessoire naar een heel nieuw niveau met haar ieniemienie 3D-vaasjes in frisse kleurtjes. Je kunt er zo een echt plantje of een paar versgeplukte bloempjes in doen. Zo lief!