De ongewone RKZ-bioscoop

De mooiste bioscoopzaal van Groningen

Cinema in een (oud) ziekenhuis

Cinefielen opgelet! In het hoge noorden bevindt zich al jaren een pareltje onder de bioscopen, namelijk de RKZ-Bios. Deze filmzaal onderscheidt zich al 30 jaar lang met een eigenzinnige en gevarieerde programmering op een geweldige locatie: het voormalig Rooms Katholiek Ziekenhuis in Groningen-Zuid.

Al 30 jaar houdt men de RKZ-Bos draaiende zonder winstoogmerk, met een groep van ongeveer 25 filmliefhebbers. Veel trouwe bezoekers fietsen graag een stukje om voor de luxe stoelen, de tip-top projectie, het dolby surround geluid en de ongedwongen sfeer. Verwacht een gemengd publiek van studenten, buurtbewoners en cinefielen, en films uit alle denkbare genres. Ze vertonen er namelijk alleen films die ze zélf bijzonder en mooi vinden. Kijk, dat lijkt ons nou ook de beste reden om een film te draaien!

Adres

RKZ bioscoop
Emmastraat 15-S101
9722EW te Groningen

Tip van de redactie

TIP VAN DE REDACTIE

De leukerds van Leukedingendoen doen niets liever dan jou verrassen met bijzondere vrije tijd tips. Zelf ook een goeie tip? Laat het ons weten via Twitter of Facebook.

VERGELIJKBARE LEUKE DINGEN

De paden op, de lanen in

De natuur van het Twentse platt’nland is werkelijk waar schitterend. En je beleeft het optimaal op Erfgoed Bossem.

Hengelen op je date

De familie Kötter zit niet alleen in de Miss-industrie, maar ook in de vishandel. Ben je uitgekeken op de eeuwige lekkerbekjes en haring? Deze vis doet ‘t volgens Kim uitstekend tijdens een romantisch diner.

Verborgen tuin in Utrecht

Oh, die rust! En dat middenin de Utrechtse binnenstad. Eigenlijk moeten we je deze tip niet geven, want dat deze tuin zo verborgen is, is juist ook weer haar charme. Maar vooruit, omdat jij het bent. 

Mister Mofongo

Om Thaise curry of Spaanse tapas te eten hoef je echt niet ver weg. Bij Mofongo’s in Groningen - één van Leuk mens Anja’s favoriete restaurants -ervaar je ware holiday feelings