De ongewone RKZ-bioscoop

De mooiste bioscoopzaal van Groningen

Cinema in een (oud) ziekenhuis

Cinefielen opgelet! In het hoge noorden bevindt zich al jaren een pareltje onder de bioscopen, namelijk de RKZ-Bios. Deze filmzaal onderscheidt zich al 30 jaar lang met een eigenzinnige en gevarieerde programmering op een geweldige locatie: het voormalig Rooms Katholiek Ziekenhuis in Groningen-Zuid.

Al 30 jaar houdt men de RKZ-Bos draaiende zonder winstoogmerk, met een groep van ongeveer 25 filmliefhebbers. Veel trouwe bezoekers fietsen graag een stukje om voor de luxe stoelen, de tip-top projectie, het dolby surround geluid en de ongedwongen sfeer. Verwacht een gemengd publiek van studenten, buurtbewoners en cinefielen, en films uit alle denkbare genres. Ze vertonen er namelijk alleen films die ze zélf bijzonder en mooi vinden. Kijk, dat lijkt ons nou ook de beste reden om een film te draaien!

Adres

RKZ bioscoop
Emmastraat 15-S101
9722EW te Groningen

Tip van de redactie

TIP VAN DE REDACTIE

De leukerds van Leukedingendoen doen niets liever dan jou verrassen met bijzondere vrije tijd tips. Zelf ook een goeie tip? Laat het ons weten via Twitter of Facebook.

VERGELIJKBARE LEUKE DINGEN

Elke dag op je mooist

Soms zijn er dagen waarop je het liefst met je hoofd onder de dekens kruipt om er vervolgens nooit meer onderuit te komen (behalve dan misschien voor je twee favoriete mannen Ben & Jerry). Zo niet Anna. Volgens haar is er iedere dag wel een goede reden om je niet in je dekbed te rollen, maar je juist in je knapste pak te hijsen. Altijd en overal je mooiste zelf zijn, hoe doe je dat volgens Anna?

Handlezen bij Isabel Capelli

De toekomst heb je zelf in de hand tijdens een sessie handlezen bij Isabel Capelli.

Retro camper

Trek je hippiekleding maar aan, want je gaat terug naar de jaren '70 wanneer je overnacht in deze retro camper.

Italiaanse sferen

Iedereen denkt wel eens met heimwee terug naar een plek waar het ooit heel fijn was. Zo denkt Bas vaak terug aan een restaurantje in Italië, waar de sfeer écht authentiek is.