Kamelen melken

Bezoek de enige kamelenmelkerij in Europa

Glaasje kamelk, iemand?

Hoeveel bulten heeft een kameel ook alweer? Na een bezoekje aan de kamelenmelkerij vergeet je het waarschijnlijk nooit meer. Kamelenmelkerij Smits in Berlicum is het juiste adres om kennis te maken met deze bultige exotische beesten. Neem bijvoorbeeld een kijkje in de stal of in de wei bij de imposante dieren en leer meer over kamelenmelk. Deze melk is namelijk heel gezond! Durf jij een slokje te proeven?

Kamelenkalfjes

Door een presentatie en een rondleiding kom je op kamelenmelkerij Smits meer te weten over het leven van een kameel, over het ontstaan van de kamelenmelkerij en over de smaak van kamelenmelk. Daarnaast zijn er verschillende activiteiten zoals het trainen van jonge kamelen en kamelenkalfjes de fles geven. Echte waaghalzen mogen op een kameel zitten. Tot slot worden er pannenkoeken gebakken en geproefd van - je raad het waarschijnlijk al - kamelenmelk. Een beetje vreemd misschien, maar wel lekkerrr!

Adres

Kamelenmelkerij Smits
Werstkant 16
5258 TC Berlicum

Tip van de redactie

TIP VAN DE REDACTIE

De leukerds van Leukedingendoen doen niets liever dan jou verrassen met bijzondere vrije tijd tips. Zelf ook een goeie tip? Laat het ons weten via Twitter of Facebook.

VERGELIJKBARE LEUKE DINGEN

Bruidsjurkenwinkel Covers Couture

Het vinden van een perfecte jurk voor je droombruiloft bruiloft is zo'n beetje het moeilijkste wat er is, Inge helpt je zoektocht te vergemakkelijken.

Maak een spookrit in Amsterdam

Een engleuke rondleiding die je niet snel vergeet en waarbij je in een lijkwagen door Amsterdam rijdt? Doe de Twilight Tour... 

Wandelen met de NS

Of ’t nu zomer, herfst, winter of lente is; in de Nederlandse bossen is het altijd heerlijk wandelen.

Toevallig óók in Dordrecht?

De kans dat ze met Koningsdag nog een bedje voor je vrij hebben als onze Willy in Dordrecht acte de présence geeft, achten we vrij klein.