Kamelen melken

Bezoek de enige kamelenmelkerij in Europa

Glaasje kamelk, iemand?

Hoeveel bulten heeft een kameel ook alweer? Na een bezoekje aan de kamelenmelkerij vergeet je het waarschijnlijk nooit meer. Kamelenmelkerij Smits in Berlicum is het juiste adres om kennis te maken met deze bultige exotische beesten. Neem bijvoorbeeld een kijkje in de stal of in de wei bij de imposante dieren en leer meer over kamelenmelk. Deze melk is namelijk heel gezond! Durf jij een slokje te proeven?

Kamelenkalfjes

Door een presentatie en een rondleiding kom je op kamelenmelkerij Smits meer te weten over het leven van een kameel, over het ontstaan van de kamelenmelkerij en over de smaak van kamelenmelk. Daarnaast zijn er verschillende activiteiten zoals het trainen van jonge kamelen en kamelenkalfjes de fles geven. Echte waaghalzen mogen op een kameel zitten. Tot slot worden er pannenkoeken gebakken en geproefd van - je raad het waarschijnlijk al - kamelenmelk. Een beetje vreemd misschien, maar wel lekkerrr!

Adres

Kamelenmelkerij Smits
Werstkant 16
5258 TC Berlicum

Tip van de redactie

TIP VAN DE REDACTIE

De leukerds van Leukedingendoen doen niets liever dan jou verrassen met bijzondere vrije tijd tips. Zelf ook een goeie tip? Laat het ons weten via Twitter of Facebook.

VERGELIJKBARE LEUKE DINGEN

Het beste katerrecept

Wat is nou het beste recept tegen een ‘kater’? Een vette hap? Nee… dat is het niet. Thomas heeft een ander medicijn voor zo’n zware dag.

4 festivals voor als je niet stil kunt zitten

Zin in een bijzonder festival? Dit zijn vier evenementen voor mensen met een actieve, avontuurlijke en duurzame levensstijl.

De geschiedenis van fotografie

Sinds een jaartje of 185 maken we foto’s. Eerst met van die enorme toestellen, tegenwoordig heeft elke smartphone een ingebouwde camera.

Films om van te smullen

Naast het klaarmaken van heerlijke dingen voor haar blog Keetenstijd, is Leuk Mens Kee ook dagelijks bezig met de allerleukste films en televisieseries.