Pimp je lege wijnfles

Kunst uit de glasbak

Flesje-touwtje

Als je te lui bent om naar de glasbak te sjokken, kun je altijd nog je lege flessen upgraden. Hoe dan? Nou heel erg simpel, gewoon met touw! Een ideaal klusje voor die druilerige zondag.

Hatseflats

Wat je nodig hebt: een bier- of wijnfles - of iets wat erop lijkt, touw in de gewenste kleur en goede secondelijm. Hoe ga je te werk? Maak het glaswerk is eerst goed schoon, smeer de lijm op het flesje rondom. Vervolgens wikkel je de touw om het flesje. Zorg dat die goed vast zit. Even laten drogen en hatseflats: een vaas in een handomdraai, en ook nog eens heel erg low budget! Je oma zal er erg blij mee zijn!

Tip van de redactie

TIP VAN DE REDACTIE

De leukerds van Leukedingendoen doen niets liever dan jou verrassen met bijzondere vrije tijd tips. Zelf ook een goeie tip? Laat het ons weten via Twitter of Facebook.

VERGELIJKBARE LEUKE DINGEN

Zelf je kleding lazeren

Zelf je eigen kleding laseren en in elkaar zetten, is nu appeltje-eitje. Dit alles aan de hand van de open source patronen. Alles wat je nog moet doen is je maten invullen, patroon opslaan, stof kopen, naar de dichtstbijzijnde fablab gaan, usb'tje erin en na een half uur komt zo je jurk uit de laser. 

Kamperen met je verkering

Joehoe! Je hebt iemand versierd op het festivalterrein en nu is het tijd om de tent op te zoeken. Maarreh... hoe doe je dat nou op een stijlvolle manier, midden in die chaos van tenten, podia, plastic bierbekers en feestende festivalgangers?

Winterdipsaus

Je zit jammerend voor de tv en trekt een zak chips open. Het is immers Blue Monday en de hoogste tijd voor comfort food.

De liefdesbrievenwinkel

Geen saaie standaard kaart, die je eventjes snel bij de boekenwinkel koopt. Jouw lieveling verdient namelijk de origineelste valentijnskaart ter wereld! Denk je nu: ‘Ojee dat vind ik toch wel een beetje lastig?’ Dan laat je jouw brief toch gewoon schrijven door de liefdesbrievenwinkel.