Cursus Plat Maastrichts

Wannebe a Maastrichtenaar?

D'r stoon twie keuj oonder de buim

Ook altijd moeite om het geklets van Maastrichtenaren te verstaan terwijl je daar rustig een Limburgs pilsje staat weg te slurpen? Heb je altijd al de taal willen leren van de stad waar Bram Moszkowicz vandaan komt? Of misschien wil je tijdens carnaval indruk maken op die ene verrukkelijke Maastrichtenaar? Doe dan de cursus plat Maastrichts. Het Maastrichtse volkslied, typische Maastrichtse uitspraken en – hopen wij -Maastrichts schelden: het wordt je allemaal vakkundig aangeleerd.

Mestreechs

Op ludieke wijze maak je kennis met het zangerige taaltje der Zuiderlingen. Deze ongedwongen cursus Mestreechs dialect wordt gegeven door een rasechte Maastrichtenaar. Wie weet kun jij na afloop de volgende zin vertalen: D'r stoon twie keuj oonder de buim

Tip van de redactie

TIP VAN DE REDACTIE

De leukerds van Leukedingendoen doen niets liever dan jou verrassen met bijzondere vrije tijd tips. Zelf ook een goeie tip? Laat het ons weten via Twitter of Facebook.

VERGELIJKBARE LEUKE DINGEN

40 jaar Playmobil

Het begon in 1974 met een ridder, een bouwvakker en een indiaan. Een eenkleurig lichaam, onbeweeglijke handen, maar een vriendelijk lachend gezicht. 

Kopi Soesoe

Aan de Sumatraweg in Rotterdam huist koffiewaroeng en muziekkaffee Kopi Soesoe. Da’s Indisch voor ‘koffie met melk’ én een snufje kardemonzaad naar het originele recept.

Geef je fiets eens een make-over

Een roestende rammelfiets wekt medelijden op. Die trouwe tweewieler die jou door regen en wind en zon en sneeuw heeft gesjouwd verdient beter dan rotte roestplekken en rammelende remkabels.

Geef eens een gerechtje cadeau

Is er een mooier cadeau denkbaar dan het idee dat iemand veel tijd en aandacht aan je besteed heeft? Een zelfgemaakt cadeau, zo vindt Marjan, is namelijk onbetaalbaar.