Rijksstudio

DIY Rijksmuseum

Bewerk het Melkmeisje

Het Rijksmuseum stoffig en saai? Nee joh. Tegenwoordig kun je het museum namelijk volledig naar je eigen hand zetten, vanuit je luie stoel nota bene. Meldt je aan voor Rijksstudio, verzamel er jouw favoriete historische werken, download ze en pas de schilderijen aan naar eigen smaak en stijl. Alles kan in de digitale Rijksstudio van het Rijksmuseum!

Snor

Je uiteindelijke collectie aan bewerkte kunstwerken - of een deel ervan - kun je delen op Rijksstudio en via andere social media zoals Facebook en Pinterest. DIY museumstilo dus. Kun je eindelijk een keer los gaan op het Melkmeisje van Vermeer. Voeg een tekstballonnetje of snor toe, geef de muur achter haar een vrolijk behangetje of verander de melk in cola. Het kan allemaal. You’re in charge!

Website

Rijksstudio

Tip van de redactie

TIP VAN DE REDACTIE

De leukerds van Leukedingendoen doen niets liever dan jou verrassen met bijzondere vrije tijd tips. Zelf ook een goeie tip? Laat het ons weten via Twitter of Facebook.

VERGELIJKBARE LEUKE DINGEN

Lachworkshop

Een enorm cliché natuurlijk, maar we kunnen het niet vaak genoeg benadrukken: lachen is gezond. Tijdens het lachen produceren je hersenen namelijk de stof endorfine.

Brainydays by Vera

Elke dag verschijnt er weer een villadorp vol inspirerende interieurartikelen, -items en -nieuws op het internet. Louise is natuurlijk graag op de hoogte van toffe ontwikkelingen. Dit is haar favoriete blog.

Toon Amsterdam

Voor de creatieve ondernemers is het soms knap lastig om gezien te worden. Daarom is er TOON, een podiumwinkel in Amsterdam waar al dit talent zijn of haar werk tentoon mag stellen.

Kamelen melken

Hoeveel bulten heeft een kameel ook alweer? Na een bezoekje aan de kamelenmelkerij vergeet je het waarschijnlijk nooit meer.