Rijksstudio

DIY Rijksmuseum

Bewerk het Melkmeisje

Het Rijksmuseum stoffig en saai? Nee joh. Tegenwoordig kun je het museum namelijk volledig naar je eigen hand zetten, vanuit je luie stoel nota bene. Meldt je aan voor Rijksstudio, verzamel er jouw favoriete historische werken, download ze en pas de schilderijen aan naar eigen smaak en stijl. Alles kan in de digitale Rijksstudio van het Rijksmuseum!

Snor

Je uiteindelijke collectie aan bewerkte kunstwerken - of een deel ervan - kun je delen op Rijksstudio en via andere social media zoals Facebook en Pinterest. DIY museumstilo dus. Kun je eindelijk een keer los gaan op het Melkmeisje van Vermeer. Voeg een tekstballonnetje of snor toe, geef de muur achter haar een vrolijk behangetje of verander de melk in cola. Het kan allemaal. You’re in charge!

Website

Rijksstudio

Tip van de redactie

TIP VAN DE REDACTIE

De leukerds van Leukedingendoen doen niets liever dan jou verrassen met bijzondere vrije tijd tips. Zelf ook een goeie tip? Laat het ons weten via Twitter of Facebook.

VERGELIJKBARE LEUKE DINGEN

Soundtreks

Ga je rechtsaf, linksaf of toch rechtdoor? Jij kiest hoe je loopt, en dus waar het avontuur je heen leidt. Soundtrek maakt gave geluidstochten, interactieve dwaalverhalen en audio games in 3D. 

Wonen in de jaren '50

Doen: een kijkje nemen in de jaren ’50 Van Eesteren Museumwoning in Amsterdam Nieuw-West.

Kleine beestjes kijken

Filmpjes met babydieren, we kunnen er geen genoeg van krijgen. En laten we wel wezen, je kunt er tegenwoordig niet omheen. Babydieren zijn dus hot. 

Een duurzaam leven

Met een voorliefde voor vintage meubels laat Julien zien dat hij niet bang is voor hergebruik. Dat is niet alleen duurzaam, maar nog veel meer. Tijd om je leven te beteren? Julien laat je zien hoe: