Daklozen-praat

Rauwe verhalen van de straat

Rondleiding door Utrecht

Behalve dat je ze misschien af en toe wat geld geeft, kom je waarschijnlijk weinig in aanraking met daklozen. Misschien ben je wel nieuwsgierig naar hun levensverhaal? Volg dan een unieke rondleiding in Utrecht. Winkelcentrum Hoog Catharijne werd vroeger in de nachten overspoeld met daklozen die daar een warm plekje zochten en het Smakkelaarsveld was één grote deal-plek. Nu is dit allemaal in positieve zin veranderd, maar alle verhalen zijn er nog wel. Deze stories kunnen alleen verteld worden door de mensen die het rauwe en bikkelharde dakloze bestaan meegemaakt hebben. De (ex-) verslaafden en daklozen die hun humor en hun hart op de juiste plek hebben, bieden je een rondleiding aan die je niet snel zal vergeten.

Tip van de redactie

TIP VAN DE REDACTIE

De leukerds van Leukedingendoen doen niets liever dan jou verrassen met bijzondere vrije tijd tips. Zelf ook een goeie tip? Laat het ons weten via Twitter of Facebook.

VERGELIJKBARE LEUKE DINGEN

Paardentaal leren

Paarden weten meer dan je denkt, stellen de coaches van Buitengewoon. (En Ankie van Grunsven zal dit waarschijnlijk beamen.) 

Park Sonsbeek tour

Maak een sprookjesachtige wandeling met gids door één van de mooiste parken van Nederland: Park Sonsbeek.

Houd je straattaal bij

Hoe goed zit jij in je straattaal? Zit je te klapperen met je oren als de zogenaamde ‘jongelui’ een gesprek voeren waar je stiekem bij meeluistert in de trein?

Volg een workshop in MU

Kunst ingewikkeld? Nee hoor. Ga maar eens kijken bij MU in Eindhoven. Daar is altijd iets bijzonders te zien en doen...