Daklozen-praat

Rauwe verhalen van de straat

Rondleiding door Utrecht

Behalve dat je ze misschien af en toe wat geld geeft, kom je waarschijnlijk weinig in aanraking met daklozen. Misschien ben je wel nieuwsgierig naar hun levensverhaal? Volg dan een unieke rondleiding in Utrecht. Winkelcentrum Hoog Catharijne werd vroeger in de nachten overspoeld met daklozen die daar een warm plekje zochten en het Smakkelaarsveld was één grote deal-plek. Nu is dit allemaal in positieve zin veranderd, maar alle verhalen zijn er nog wel. Deze stories kunnen alleen verteld worden door de mensen die het rauwe en bikkelharde dakloze bestaan meegemaakt hebben. De (ex-) verslaafden en daklozen die hun humor en hun hart op de juiste plek hebben, bieden je een rondleiding aan die je niet snel zal vergeten.

Tip van de redactie

TIP VAN DE REDACTIE

De leukerds van Leukedingendoen doen niets liever dan jou verrassen met bijzondere vrije tijd tips. Zelf ook een goeie tip? Laat het ons weten via Twitter of Facebook.

VERGELIJKBARE LEUKE DINGEN

Bekijk een museum met je webcam

Met je neus tot op een paar milimeter van de Mona Lisa? Het kan met het Google Art Project..

Kabouters zoeken

Mogen we je een geheimpje verklappen? In de bossen van Staatsbosbeheer wonen kabouters…

Cursus Plat Maastrichts

Ook altijd moeite om het geklets van Maastrichtenaren te verstaan terwijl je daar rustig een Limburgs pilsje staat weg te slurpen?

Op fietsvakantie

Ga je op fietsvakantie, dan wil je natuurlijk zo min mogelijk meenemen.