Rock ’ n Roll in Drenthe

Cuby & The Blizzards museum

Groeten uit Grolloo

Dacht je dat de provincie Drenthe alleen maar stoffige hunebedden te bieden heeft…Zeker niet! Drenthe heeft ook een portie rock ’n roll. In het dorpje Grolloo vind je het museum van de legendarische Nederlandse bluesband Cuby and the Blizzards. Het gebouw was tussen 1965 en 1971 het boerderijtje waar –inmiddels overleden- zanger Harry Muskee woonde. In de voorkamer werd door Cuby & the Blizzards regelmatig gerepeteerd. Vaak kwamen er bekende Nederlanders over de vloer, zoals Boudewijn de Groot en dammer Ton Sijbrands. Ook troeteljunk en Nederpoplegende Herman Brood logeerde er regelmatig. In het museum tref je video-interviews met oud-bandleden, instrumenten, zeldzame platen, documentatie en veel niet eerder vertoonde foto’s.

Website

Cuby Museum in Grolloo

Tip van de redactie

TIP VAN DE REDACTIE

De leukerds van Leukedingendoen doen niets liever dan jou verrassen met bijzondere vrije tijd tips. Zelf ook een goeie tip? Laat het ons weten via Twitter of Facebook.

VERGELIJKBARE LEUKE DINGEN

Haal je zeefdrukdiploma

Je ziet ’t overal: katoenen tasjes, T-shirts en posters met zeefdrukprint. Hoe gaaf zou ’t zijn als je dat ook zelf kunt doen? Met je eigen ontwerp, helemaal naar jouw smaak. Bij Kapitaal in Utrecht kun je ’t leren. 

Weekendje Parijs

‘Paris is always a good idea’ wist Audrey Hepburn al. En oui, ze heeft gelijk!

Tattoo koffietafelboek Flash from the Past

Hoe leuk het ook is om zelf een tattoo te nemen, de ruimte is beperkt. Dus dat maakt het ook zo om de tatoeages van anderen te bekijken. Lina spaart tattooboeken en tipt een klassiek exemplaar dat prima op je koffietafel past.

Sociale machine

We moeten niet zo individualistisch doen, want samen is ’t veel leuker! Samen kletsen, samen werken, samen borduren.