Boer voor een dag

Een heuse inboeringscursus

Melken, hooien en poep scheppen

Ook zo jaloers op die mannen van Boer Zoekt Vrouw? Zoveel liefdesbrieven, alleen door boer te zijn! Jij krijgt nu de kans op zeker zoveel boerenromantiek: op de Hayema Heerd in Oldehove wordt namelijk een heuse “inboeringscursus” gegeven. Hier leer je alle ins en outs van het echte boer'nlev'n, zodat je aan het einde van de dag aardig ingeburgerd bent in het bestaan op het platt’nland.

Je mag lammetjes aaien, koeien melken en natuurlijk de stallen uitmesten; mouwen opstropen en aan de bak is het motto. Je overall mag je aan het eind van de dag gelukkig wel weer teruggeven.

Tip van de redactie

TIP VAN DE REDACTIE

De leukerds van Leukedingendoen doen niets liever dan jou verrassen met bijzondere vrije tijd tips. Zelf ook een goeie tip? Laat het ons weten via Twitter of Facebook.

VERGELIJKBARE LEUKE DINGEN

Schuitje varen, theetje drinken

Dát is handig: eindelijk een goed adres om een bootje te huren in Amsterdam. De zespersoons-sloepjes zijn elektrisch dus nooit tanken, geen lawaaierige motor en geen uitlaatgassen.

Wandelen met de NS

Of ’t nu zomer, herfst, winter of lente is; in de Nederlandse bossen is het altijd heerlijk wandelen.

Schatzoeken

Op de Lochemse berg kun je zelf nog kristallen vinden, Lochemse diamanten. Zoeken dus!

Kamperen in luxe

Kamperen. Leuk hoor, allemaal. Maar zeg nou zelf: zou het ook niet zálig zijn als je gewoon kunt staan in je tent. Niet met je pleerol over de camping hoeft. En zonder koude voeten in slaap kunt vallen?