De mooiste plekjes in de sneeuw

Afrikaanse gletsjers enzo

Bijzonder en soms best gevaarlijk

Als er iemand is die weet waar je de mooiste poedersneeuw en de vetste afdalingen kunt vinden, dan is het Sylvia-viervoudig-Nederlands-kampioen-snowboarden wel. Welke plekken zijn voor deze professionele reiziger onvergetelijk gebleken en waarom?

“Ik zit gelukkig vaak in de bergen en combineer werk dan met vakantie(gevoel). Bergen geven mij extra energie met als bonus vaak extra zonneschijn. Het strand trekt mij minder. Een prachtige dag met schitterende (poeder)sneeuw en met mensen die ik graag mag is voor mij het summum. Ik heb het geluk dat ik dit meerdere keren per jaar kan meemaken. Elke poederafdaling is onvergetelijk! Een bijzondere dag hadden wij bijvoorbeeld afgelopen Kerst in Leysin (Zwitserland), waar iedereen netjes op de piste bleef zodat er leuke poederruns voor ons overbleven. De meest spectaculaire afdaling heb ik jaren geleden samen met mijn partner gedaan op Mount Kenya, toen er nog sneeuw op de Lewis Gletsjer lag. Daar hebben wij na een paar dagen klimmen als eerste  snowboarders ooit van een Afrikaanse Gletsjer kunnen snowboarden. Afrikaanse sneeuw, op de evenaar! Heel bijzonder... en achteraf ook heel gevaarlijk.”

VERGELIJKBARE LEUKE DINGEN

Leuke dingen doen met apps

Je voorbereiden op een leuk tripje, dat gaat tegenwoordig héél anders dan vroeger. Hoe stippel jij je plannen uit? 

Maak je eigen lichtjesfestival

Met kerst is het altijd vroeg donker. En dat is mooi, want zodra het begint te schemeren kunnen de gezellige kerstlampjes en kaarsjes aan.

Miniworld Rotterdam

In Miniworld Rotterdam duurt een dag maar 24 minuten. Voor je het weet wordt het nacht en twinkelen duizenden lampjes in het donke

Extreme sports voor extreme bangeriken

Wil je na een paar jaar intensief korfballen op het hoogste niveau iets anders? Geraldine is gek op extreme sports en tipt er een paar die ook leuk zijn voor mensen die al bang zijn voor het randje van de stoep tijdens het rolschaatsen. Maar of haar suggesties nu echt easy zijn... Wij hebben zo onze twijfels.