De mooiste plekjes in de sneeuw

Afrikaanse gletsjers enzo

Bijzonder en soms best gevaarlijk

Als er iemand is die weet waar je de mooiste poedersneeuw en de vetste afdalingen kunt vinden, dan is het Sylvia-viervoudig-Nederlands-kampioen-snowboarden wel. Welke plekken zijn voor deze professionele reiziger onvergetelijk gebleken en waarom?

“Ik zit gelukkig vaak in de bergen en combineer werk dan met vakantie(gevoel). Bergen geven mij extra energie met als bonus vaak extra zonneschijn. Het strand trekt mij minder. Een prachtige dag met schitterende (poeder)sneeuw en met mensen die ik graag mag is voor mij het summum. Ik heb het geluk dat ik dit meerdere keren per jaar kan meemaken. Elke poederafdaling is onvergetelijk! Een bijzondere dag hadden wij bijvoorbeeld afgelopen Kerst in Leysin (Zwitserland), waar iedereen netjes op de piste bleef zodat er leuke poederruns voor ons overbleven. De meest spectaculaire afdaling heb ik jaren geleden samen met mijn partner gedaan op Mount Kenya, toen er nog sneeuw op de Lewis Gletsjer lag. Daar hebben wij na een paar dagen klimmen als eerste  snowboarders ooit van een Afrikaanse Gletsjer kunnen snowboarden. Afrikaanse sneeuw, op de evenaar! Heel bijzonder... en achteraf ook heel gevaarlijk.”

VERGELIJKBARE LEUKE DINGEN

Slapen in een drakenei

Op de koninklijke kindercamping ’t Schinkel in het Veluwse Hoenderloo kun je slapen in een wel héél bijzonder huisje. Of nouja, huisje dekt misschien niet helemaal de lading. Hier slaap je namelijk in een gigantisch drakenei.

IJskoude yoghurt

Yoghurt? Ja lekker, maar alleen als ‘ie ijs en ijskoud is. Frozz verkoopt verse yoghurt die ter plekke bevroren wordt, dus geen yoghurtijs – wat eigenlijk roomijs met yoghurt is.

Maisdoolhof en speelboerderij Malden

Het zijn kostbare tijden. Maar ook als je gezin niet in een Range Rover rondrijdt, is er nog genoeg betaalbaar leuks te doen. Debby is fan van het maisdoolhof in Malden.

Water uit een vlesje

Goed drinken is belangrijk. Helemaal als je actief bezig bent. Water is de beste én goedkoopste oplossing.