Talent om in de gaten te houden

Van mode tot muziek

Van architectuur tot advertisement

Als er iemand in het epicentrum der culturele hipheid verkeert, dan is het Maurice wel. Hou ze dus in de gaten, die talenten die Maurice stiekem al láng gespot heeft.

“In Nederland verwacht ik op het gebied van muziek veel van The Vagary, een sterke rockband uit Amsterdam, in de architectuur is Archiprix-genomineerde Donna van Milligen Bielke een groot talent en op het gebied van graphic design denk ik dat de ontwerpers van Multitude ver kunnen komen. Wat betreft film ben ik erg benieuwd naar het speelfilmdebuut van regisseur Willem Gerritsen, in de mode is Peet Dullaert een naam om in de gaten te houden en als online ondernemer is Koen Zwaan van start-up HungryPeople een talent. In de wereld van reclame en media zullen de eigenlijk nog heel jonge Boris Nihom van reclamebureau They en Perre van den Brink van Vice nog veel van zich laten horen. Tot slot is qua fotografie het talentnummer van Foam Magazine voor mij de ultieme inspiratiebron.”

VERGELIJKBARE LEUKE DINGEN

Richt je nieuwe huisje in

Marlous is bijna een jaar geleden verhuisd. Maar hoe richt je je nieuwe huis in? Neem je je eigen oude spullen mee of richt je je hele huis opnieuw in? We vroegen het Leuk Mens Marlous.

De ideale baan

Leuk Mens Linda is inmiddels door haar blog Droombaan.net wel op de hoogte van de leukste banen op aarde. Maar wat is nu echt haar ideale baan?

Wat oma nog kan

Onze oma’s leerden vroeger allemaal op de lagere school, tijdens de handwerkles, handige trucjes waar wij als volwassenen heel hard voor naar een naaiatelier rennen. Je kunt je twijfels hebben bij het nut van ‘sokken stoppen’, maar een gat in je favoriete wollen vest repareren of een winkelhaak maken: daar hebben we wat aan.

De tien kerstclichés

Als er stiekem één feest elk jaar hetzelfde is, is het kerst wel. We zetten de tien grootste kerstclichés voor je op een rij.