De meest indrukwekkende boeken ooit

Volgens Maurice

Gevallen helden en co

In 2010 kwam Maurice’s eerste roman Ego Faber uit, een verhaal over vriendschap en liefde en een portret van een nieuwe generatie. Maurice verklapt hier de boeken die veel indruk op hem hebben gemaakt.

“Zelf ben ik gaan schrijven door auteurs als Francis Scott Fitzgerald, Nescio, John Irving en Bret Easton Ellis. Vooral Fitzgerald heeft met elegant taalgebruik en veel gevoel voor sfeer een aantal prachtige, tragische boeken geschreven. Hij heeft enorme indruk op me gemaakt met Tender is the Night en The Great Gatsby, melancholische boeken waarin de helden onherroepelijk ten onder gaan. De beste plek om een boek te lezen is een bed – heerlijk om zelfs nog vlak voor het slapen grootse avonturen te beleven.”

VERGELIJKBARE LEUKE DINGEN

Stukje lezen uit Sletvrees

Mannen zijn macho's als ze iedere avond met een nieuwe vrouw naar huis gaan, maar als vrouwen hetzelfde doen zijn ze ineens een slet. Dat is toch vreemd? Deze vraag inspireerde Leuk Mens Sunny om het boek Sletvrees te schrijven. Hierin onderzoekt zij hoe dat komt. En jij mag vast een stukje lezen.

Diep gaan in De Verdieping

Denk je dat je alles al een keer gezien hebt tijdens het uitgaan? De Verdieping in Trouw is altijd verrassend.

Maak een spookrit in Amsterdam

Een engleuke rondleiding die je niet snel vergeet en waarbij je in een lijkwagen door Amsterdam rijdt? Doe de Twilight Tour... 

Klere bieb

Van rokjes tot schoenen en van jassen tot broeken, het is als de inloopkast die je nooit hebt gehad.