De meest indrukwekkende boeken ooit

Volgens Maurice

Gevallen helden en co

In 2010 kwam Maurice’s eerste roman Ego Faber uit, een verhaal over vriendschap en liefde en een portret van een nieuwe generatie. Maurice verklapt hier de boeken die veel indruk op hem hebben gemaakt.

“Zelf ben ik gaan schrijven door auteurs als Francis Scott Fitzgerald, Nescio, John Irving en Bret Easton Ellis. Vooral Fitzgerald heeft met elegant taalgebruik en veel gevoel voor sfeer een aantal prachtige, tragische boeken geschreven. Hij heeft enorme indruk op me gemaakt met Tender is the Night en The Great Gatsby, melancholische boeken waarin de helden onherroepelijk ten onder gaan. De beste plek om een boek te lezen is een bed – heerlijk om zelfs nog vlak voor het slapen grootse avonturen te beleven.”

VERGELIJKBARE LEUKE DINGEN

Beste plekjes voor de mooiste kiekjes

Nathalie heeft voor haar werk veel gefotografeerd. Er staan de prachtigste foto’s op haar naam. Het liefst legt ze plekjes vast waar de natuur haar gang kan gaan. In Afrika bijvoorbeeld. 

Ondernemen doe je zo

Een bedrijf beginnen is net zo makkelijk als het in elkaar zetten van de gemiddelde Billykast van IKEA. Je kan dan wel alle benodigdheden hebben, maar soms moet je creatief zijn om het voor elkaar te krijgen. Vertel eens Caroline, wat was jouw geheim?

Museum Valse Kunst

De Mona Lisa aanraken? Dat kan niet in het Louvre. Maar wel in het Museum Valse Kunst in Vledder, want daar hangt een meesterlijke vervalsing.

De beste plekken voor een creatieveling

Inspiratie en mooie dingen maken op een lege maag, dat kan natuurlijk niet. Inspiratie voor Leuk Mens Julien komt dan ook gewoon geserveerd op een bord. Alhoewel…