De Jonge Schrijversavond

Sex, drank en literatuur

Nog leuker dan vorig jaar

Wat begon als een bescheiden initiatief in het Amsterdamse culturele studentencentrum CREA is inmiddels uitgegroeid tot een jaarlijks evenement van formaat in de Amsterdamse Stadsschouwburg: de Jonge Schrijversavond. Wat heeft de editie van dit jaar te bieden?

“In 2009 ben ik begonnen met de Jonge Schrijversavond om getalenteerde jonge schrijvers een podium te bieden en tegelijkertijd mensen te enthousiasmeren voor nieuwe literatuur. Destijds merkte ik dat er relatief weinig aandacht was voor jonge schrijvers en hun werk. Initiatieven als Literaturfest, Cox Tales en Books & Bubbels bestonden nog niet, dus besloot ik zelf maar een platform op te zetten. Inmiddels is het klimaat gelukkig gunstiger, maar nog steeds blijft het een uitdaging om de wereld van literatuur aantrekkelijk te maken voor een breed publiek. De komende editie is op 25 oktober, wederom in de Stadsschouwburg Amsterdam, en eigenlijk kan ik alleen maar zeggen dat het nog leuker wordt dan vorig jaar.”

VERGELIJKBARE LEUKE DINGEN

Jouw Wereld, Mijn Wereld in Museon

Niet alle musea zijn geschikt voor kinderen. In het Museon in Den Haag 

De meest tattoovriendelijke bar van Amsterdam

Tegenwoordig vraagt zelfs je tante uit Wanneperveen naar je nieuwste tattoo. Maar er zijn nog genoeg plekken waar je niet per se vrolijk wordt aangekeken als je inkt onder je huid hebt. Lina tipt een Amsterdamse bar waar je altijd welkom bent...

Haarstyling zoals het hoort

Zoek je een nieuwe hairdo? Of ga je trouwen en wil je een schitterend bruidskapsel? Madame de Pompadour tovert je haarbos om tot een waar kunstwerk. Of het nou voor een feestje is of ‘gewoon voor de leuk’. 

De Hallen

Voor een onvergetelijke dag hoef je De Hallen eigenlijk helemaal niet uit.