Inspirerende plekken voor een schrijver

Van kunst tot café

Daar komen de verhalen vanzelf

Wij vermoeden dat iemand die schrijft veel inspiratie nodig heeft. Waar stilt schrijver en cultureel multitalent Maurice zijn honger naar moois? Overal eigenlijk wel, zo laat hij weten. Voor Leukedingendoen noemt hij toch een paar speciale plekken.

“Inspiratie is in principe overal te vinden, maar ik zal een paar specifieke plekken noemen. Als je er bent, dan merk je vanzelf wel waarom. The New Museum voor hedendaagse kunst in New York, de bar Dr. Pong in Berlijn en van alle interessante plekken in Amsterdam benoem ik graag De Balie vanwege het multifunctionele karakter van dit culturele centrum. Van filmfestival tot feest, van debatavond tot werkplek; eigenlijk kan alles wel in De Balie en de sfeer is erg open, ongedwongen en internationaal.”

VERGELIJKBARE LEUKE DINGEN

We like art!

Stel je houdt van kunst, maar hebt geen zin om allerlei galerietjes af te struinen om die lege plek op je muur te vullen. En je spaarvarken omkieperen wil je liever óók niet.

Het basisboek voor in de keuken

Voor iedereen die kookboekangst heeft een gouden tip van Peter, waarmee je straks de lekkerste gerechten op tafel tovert. Maar je moet er wel wat voor over hebben...

Chinees eten zoals het hoort

Piet van BAK restaurant weet wel waar je de mosterd haalt. Of de lekkerste Pekingeend, in dit geval. Waar in Amsterdam scoor je de beste exotische maaltijd?

Ondernemen doe je zo

Een bedrijf beginnen is net zo makkelijk als het in elkaar zetten van de gemiddelde Billykast van IKEA. Je kan dan wel alle benodigdheden hebben, maar soms moet je creatief zijn om het voor elkaar te krijgen. Vertel eens Caroline, wat was jouw geheim?