Inspirerende plekken voor een schrijver

Van kunst tot café

Daar komen de verhalen vanzelf

Wij vermoeden dat iemand die schrijft veel inspiratie nodig heeft. Waar stilt schrijver en cultureel multitalent Maurice zijn honger naar moois? Overal eigenlijk wel, zo laat hij weten. Voor Leukedingendoen noemt hij toch een paar speciale plekken.

“Inspiratie is in principe overal te vinden, maar ik zal een paar specifieke plekken noemen. Als je er bent, dan merk je vanzelf wel waarom. The New Museum voor hedendaagse kunst in New York, de bar Dr. Pong in Berlijn en van alle interessante plekken in Amsterdam benoem ik graag De Balie vanwege het multifunctionele karakter van dit culturele centrum. Van filmfestival tot feest, van debatavond tot werkplek; eigenlijk kan alles wel in De Balie en de sfeer is erg open, ongedwongen en internationaal.”

VERGELIJKBARE LEUKE DINGEN

High tea'en bij Gebr. Niemeijer

Kijk, we kunnen natuurlijk allemaal net als Victoria Koblenko de auto inspringen om macarons te halen bij Ladurée.

Verstuur je eigen STANG

Af en toe moet je mensen gewoon een saai berichtje sturen. Je moet iemand ergens aan helpen herinneren, hebt een vraag of ander dagelijks dingetje.

Eet mee tegen voedselverspilling

Ruim een derde van ons eten gaat ergens in de keten verloren, terwijl het eigenlijk nog prima te eten is. Zonde natuurlijk, en daarom gaan Selma, Merel, Bart en Freke er iets aan doen met hun concept Instock.

Boerderij Landzicht

Lekker rustig, zo’n plekkie op het platteland. Boerderij Landzicht ligt onder Rotterdam in Strijen en is zo’n plek waar je tot jezelf kunt komen. Leuk Mens Judith komt er graag: