DIY cadeauzakje

Een cado in een cado

Maak het met wat er is

Cadeautjes zijn al vreselijk leuk om te krijgen, maar als ze verpakt zijn in een cadeautje is het natuurlijk helemaal feest. Lisa legt uit hoe je heel eenvoudig - namelijk met de spulletjes die toch al in je krantenbak/pennendoosje/boekenkast hebt liggen - verrassende cadeautjes uitdeelt. Per hand en per post.

"Om creatief aan de slag te gaan heb je vaak helemaal niet veel nodig; met materialen die we allemaal thuis hebben liggen kun je ook al iets heel leuks maken! Maak bijvoorbeeld een cadeauzakje.

Alles wat je nodig hebt is:
- Een rechthoekig vel papier (dat kan gekleurd papier zijn, maar krantenpapier of een bladzijde uit een oud boek of tijdschrift kan ook.)
- Plakband of masking tape.
- Eventueel stickers, stempels, lintjes of iets anders om je cadeauzakje te versieren."

Snailmail
"Snailmail is eigenlijk de moderne versie van een penvriend(in) hebben. Je stuurt elkaar een envelop vol kleine, vaak handgemaakte hebbedingen: een handgebonden boekje, een paar leuke cake-toppers, tags, een zelfgemaakte broche of armband, etc. Daarnaast zit er vaak een kaart of brief bij. Snailmail is alleen leuk als je het dicht bij jezelf houdt; hou je van schrijven? Besteed dan veel aandacht aan de brief. Ben je daar juist niet zo van? Stuur dan een vrolijke envelop vol kleine cadeautjes. Je kunt snailmailen met een vriendin of kennis, maar je kunt ook een oproep plaatsen op Twitter, je blog of op Instagram om iemand te vinden."

Illustrator Anke van der Meer heeft een magazine gemaakt over snailmail (te koop in Elle Aime!);
www.snailmailmagazine.nl/

Hier kun je ook meer vinden over snailmail:

VERGELIJKBARE LEUKE DINGEN

De inspiratiebron van Jeroen

Jeroen schrijft kinderverhalen maar is blij dat hij zelf al uit de babyfase is. Hoe komt hij aan zijn inspiratie? Blogs volgt hij niet echt.. maar het lukt hem altijd kinderen de mooiste verhalen mee te geven. Het zou je papa maar zijn!

De maandelijkse Fashion, Art & Designmarkt

Slenter jij altijd alle hippe markten af op zoek naar unieke hebbedingetjes? Dan moet je zeker even op de De Sunday Market rondsnuffelen in Amsterdam in je zondagse kloffie.

De Orchideeënhoeve

Voor een ticket to the tropics hoef je niet ver: de Orchideeënhoeve is een overdekte tropische wereld, gewoon in onze oer-Hollandse Flevopolder.

Naar het strand in de stad

Voor een fijn dagje strand hoef je de stad tegenwoordig niet meer uit. Speciaal voor alle stadsmensen: op deze stadsstranden vind je óók zon, strand en zeeën van vertier!