Het perfecte toetje

Hallo gasbrander

Lekker met een laagje

Hoe doen ze dat toch, die Parijse dames? Ze hebben de lekkerste toetjes ter wereld en toch dijen ze niet vervaarlijk uit. Misschien kunnen we daar nog eens een leuke tip over schrijven? Tot die tijd legt Monique uit dat zo’n lekker Parijs’ toetje helemaal niet moeilijk te maken is. De kok met drie linkerhanden voorziet Monique van een nóg eenvoudiger receptje.

Crème brûlée
“Zoet is de perfecte afsluiter van een hartige maaltijd. Ik kan eigenlijk niet zonder, al is het maar een koekje bij de koffie na het diner. Ik ben dol op crème brûlée (komt de Parisienne weer de hoek om kijken). Het lijkt ingewikkeld maar het is goed zelf te maken. En vriendlief wordt altijd dolenthousiast als ik met de gasbrander aankom.”

Laagjestoetje
“Ook altijd goed: een laagjestoetje in een leuk glas. Kan zelfs de grootste keukenkluns maken. Bijvoorbeeld een cheesecake in een hoog Martiniglas: maak een bodempje van verkruimelde koekjes (eventueel gemengd met wat gesmolten boter), volg met een laagje mascarpone of monchou, en maak af met vers fruit. Super feestelijk en binnen 5 minuutjes klaar.”

VERGELIJKBARE LEUKE DINGEN

Vreemd paar sokken

Bij Odd Pears koop je geen paar sokken, maar een pear sokken: 3 stuks. Als je daar een paar sokken bestelt krijg je twee sokken die matchen en eentje die anders is. Ze hebben sokken voor jong en oud, groot of klein, stippen of strepen, groen of roze, pastels of blokjes, maar allemaal met een eigenaardig paar. 

Een zakje vol schatjes

Wat doe je met alle kleine frutseltjes en kleine pareltjes die je overal en nergens tegenkomt? Bundelen in een fijn zakje en cadeau geven dacht Allround styliste en schatzoeker Nina Nijland. Deze lieflijke schatjes lenen zich perfect als een cadeautje voor iemand die je lief vindt of gewoon als cadeautje voor jezelf. Je weet namelijk nooit wat er precies in zit!

Biologisch ontbijt: zelfgemaakte granola

Met een klein beetje moeite ontbijt je de hele week gezond en super lekker. Maak bijvoorbeeld zelf granola met dit recept.

DopHert Traiteur

Vegan en vegetarisch eten is niet meer weg te denken uit ons moderne, steeds bewustere bestaan. Helaas kampt hip Holland nog steeds met een groot gebrek aan… een vegan traiteur. Niet getreurd; hij is in de maak, die ultieme plek voor plantaardig comfort food. En hij zal DopHert Traiteur gaan heten: de beste plek voor jouw lekkerste plantaardige broodjes en take-away maaltijden plus de fijnste vegan goodies.