De beste toko van Nederland

Om rond te dwalen

Al het Aziatisch lekkers

Bonensaus, rijstazijn, lychees in blik en hoge stapels kleurige huisraad; in de toko kun je gemakkelijk een hele middag op expeditie. Wat is volgens Monique nou de allerbeste toko van het land? En als ze dan zo’n middagje struinen plant, waar gaat ze naar op zoek?

Dun Yong

“In de Amsterdamse ‘China Town’ - oftewel de Zeedijk - zit een geweldige toko: Dun Yong. Deze telt zes verdiepingen. Je vindt hier alles wat je nodig hebt voor homemade sushi en alle andere Aziatische heerlijkheden. Er is ook een afdeling meubels, servies, boeken en zelfs Japans speelgoed. Absoluut een aanrader, al was het alleen maar om er rond te dwalen. Ik haal er graag m'n wasabi, sojasaus en grappige kleine kommetjes. Een andere fijne Aziatische toko zit aan de Woenselse markt in Eindhoven. Erg betaalbaar uiteraard en veel aanbod.”

Ook een keer snuffelen in Dun Yong? Hier kun je alvast online spieken naar hun assortiment.

VERGELIJKBARE LEUKE DINGEN

Broodje ECHT gezond

Wij vroegen Leuk Mens Anja naar haar lievelingseten. Oeps, lastige keuze voor deze foodie! Broodjes pindakaas, stamppot met zuurkool, kaas en olijven, Anja vindt bijna alles lekker… Maar als je dan écht moet kiezen? 

Hotel Not Hotel

Vrij diep in Amsterdam-West verscholen is weer een nieuw pareltje in de hotelscene opgedoken: Hotel Not Hotel.

Bloggen in het geniep

Al jaren met haar gezicht in de spotlight, maar bang voor het (online) papier. Waar de meeste mensen zich het liefst verschuilen achter hun woorden, verborg Kee deze juist.

Iedereen welkom! Bij Pakhuis

Het Pakhuis in Arnhem is een gezellige plek in Arnhem waar iedereen welkom is, waar het altijd warm is en waar de koffie pruttelt.