De beste toko van Nederland

Om rond te dwalen

Al het Aziatisch lekkers

Bonensaus, rijstazijn, lychees in blik en hoge stapels kleurige huisraad; in de toko kun je gemakkelijk een hele middag op expeditie. Wat is volgens Monique nou de allerbeste toko van het land? En als ze dan zo’n middagje struinen plant, waar gaat ze naar op zoek?

Dun Yong

“In de Amsterdamse ‘China Town’ - oftewel de Zeedijk - zit een geweldige toko: Dun Yong. Deze telt zes verdiepingen. Je vindt hier alles wat je nodig hebt voor homemade sushi en alle andere Aziatische heerlijkheden. Er is ook een afdeling meubels, servies, boeken en zelfs Japans speelgoed. Absoluut een aanrader, al was het alleen maar om er rond te dwalen. Ik haal er graag m'n wasabi, sojasaus en grappige kleine kommetjes. Een andere fijne Aziatische toko zit aan de Woenselse markt in Eindhoven. Erg betaalbaar uiteraard en veel aanbod.”

Ook een keer snuffelen in Dun Yong? Hier kun je alvast online spieken naar hun assortiment.

VERGELIJKBARE LEUKE DINGEN

Dromen over ijs

Ga er maar aan staan: elke week een nieuwe ijssmaak verzinnen, maken en proeven. En dan hebben we het niet over ‘simpel’ aardbeien of chocolade-ijs. Nee, Roberto is de man van het haring-met-uitjes-ijs, of het sigaren-ijs. Hoe komt-ie erop?

Organiseer je eigen pop-up restaurant

Een pop-up diner in de planning staan? Piet van BAKrestaurant geeft je tips.

Hup, Holland, Hup!

Nederland kleurt langzaam oranje: op woensdag 18 juni speelt het Nederlands elftal hun tweede wedstrijd tegen Australië. Vergeet het juichpak van Roy Donders; zo maak jij je op voor de wedstrijd.

Volendams dialect leren

Helaas werkt het niet zo dat je, wanneer je een paling inslikt, je dan ook meteen de palingsound beheerst.