De beste toko van Nederland

Om rond te dwalen

Al het Aziatisch lekkers

Bonensaus, rijstazijn, lychees in blik en hoge stapels kleurige huisraad; in de toko kun je gemakkelijk een hele middag op expeditie. Wat is volgens Monique nou de allerbeste toko van het land? En als ze dan zo’n middagje struinen plant, waar gaat ze naar op zoek?

Dun Yong

“In de Amsterdamse ‘China Town’ - oftewel de Zeedijk - zit een geweldige toko: Dun Yong. Deze telt zes verdiepingen. Je vindt hier alles wat je nodig hebt voor homemade sushi en alle andere Aziatische heerlijkheden. Er is ook een afdeling meubels, servies, boeken en zelfs Japans speelgoed. Absoluut een aanrader, al was het alleen maar om er rond te dwalen. Ik haal er graag m'n wasabi, sojasaus en grappige kleine kommetjes. Een andere fijne Aziatische toko zit aan de Woenselse markt in Eindhoven. Erg betaalbaar uiteraard en veel aanbod.”

Ook een keer snuffelen in Dun Yong? Hier kun je alvast online spieken naar hun assortiment.

VERGELIJKBARE LEUKE DINGEN

Kinderparade

De Parade die kennen we natuurlijk. Elk jaar reist dit kleurrijke theatercircus van Rotterdam naar Den Haag naar Utrecht en naar Amsterdam en verschaft in al die steden theater, gezelligheid en (veel) wijn. 

Bloeien en groeien in de hortus botanicus

De grootsheid van de natuur in het klein: dat ontdek je in de Hortus Botanicus in Amsterdam.

De Leukste dag van Nathalie

Een vraag die we onze Leuke mensen graag stellen: wat doe jij als je alle tijd en geld van de wereld zou hebben? Nathalie zou het wel weten. Haar favoriete continent is Afrika, dus natuurlijk brengt ze daar een bezoekje, maar de hotspots in New York slaat ze op zo’n perfecte dag zeker niet over.

Bilder & De Clerq

Na een drukke werkdag nog snel naar je plaatselijke Appie om een soort van verse groenten te halen voor die pasta die je nog snel in elkaar wil flansen waarna je eindelijk om 8 uur aan tafel kunt.