Schatzoeken op de Lochemse berg

Bling bling

Op zoek naar kristal

Negen van de tien keer als je in Nederland op zoek naar een schat gaat kom je niet verder dan een roestige halve fiets of een autoband. Maar dan ben je nog niet op de Lochemse Berg geweest. Als je namelijk over de paden van deze berg wandelt, kom je langs steile hellingen waar je in de geulen steentjes kan vinden. En met een beetje geluk zit daar een Lochemse diamant bij. Geen geluk? Breng dan een bezoekje aan het Kristalmuseum in Borculo waar je hebberig naar de Lochemse diamanten kunt kijken. Ze zijn er dus echt.

Het natuurgebied ligt ten noordoosten van de weg Lochem Barchem. Je vindt er twee heuveltoppen; de Lochemse Berg en de Kale berg.

Contactgegevens

Kristalmuseum
Brugermeester Bloemersstraat 1, Borculo
Tel: (0545) 272200
info@kristalmuseum.nl

Tip van de redactie

TIP VAN DE REDACTIE

De leukerds van Leukedingendoen doen niets liever dan jou verrassen met bijzondere vrije tijd tips. Zelf ook een goeie tip? Laat het ons weten via Twitter of Facebook.

VERGELIJKBARE LEUKE DINGEN

Andere Tijden in Orvelte

Vind je het moderne leven te druk, te veel, te hard en te snel? Ga dan als de wiedeweerga naar Orvelte. En wandel tussen rietgedekte Saksische boerderijen zomaar meer dan honderd jaar terug in de tijd.

De paden op, de lanen in

De natuur van het Twentse platt’nland is werkelijk waar schitterend. En je beleeft het optimaal op Erfgoed Bossem.

Baby? Bak een kraamcadeau

Een slabbetje met de naam van de kersverse baby. Een enig cadeau natuurlijk, maar het kan beter! Saakje heeft ervaring met originele kraamcadeaus en geeft haar geheimen graag weg.

Amsterdam Anders

Ben je de geijkte plekken in Amsterdam ’n beetje zat en wil je wat anders zien dan de Wallen, Kalverstraat en de Dam? Ga dan ‘ns streetart kijken met een lokale kunstenaar.