Schatzoeken op de Lochemse berg

Bling bling

Op zoek naar kristal

Negen van de tien keer als je in Nederland op zoek naar een schat gaat kom je niet verder dan een roestige halve fiets of een autoband. Maar dan ben je nog niet op de Lochemse Berg geweest. Als je namelijk over de paden van deze berg wandelt, kom je langs steile hellingen waar je in de geulen steentjes kan vinden. En met een beetje geluk zit daar een Lochemse diamant bij. Geen geluk? Breng dan een bezoekje aan het Kristalmuseum in Borculo waar je hebberig naar de Lochemse diamanten kunt kijken. Ze zijn er dus echt.

Het natuurgebied ligt ten noordoosten van de weg Lochem Barchem. Je vindt er twee heuveltoppen; de Lochemse Berg en de Kale berg.

Contactgegevens

Kristalmuseum
Brugermeester Bloemersstraat 1, Borculo
Tel: (0545) 272200
info@kristalmuseum.nl

Tip van de redactie

TIP VAN DE REDACTIE

De leukerds van Leukedingendoen doen niets liever dan jou verrassen met bijzondere vrije tijd tips. Zelf ook een goeie tip? Laat het ons weten via Twitter of Facebook.

VERGELIJKBARE LEUKE DINGEN

Mooiste plekken voor de fietsende amateurfotograaf

Dankzij Instagram maakt iedereen tegenwoordig museumwaardige foto's. Een fotogenieke omgeving maakt het wel extra makkelijk. Vincent tipt een aantal prachtige gebieden.

Stuntrijden voor 1 dag

In actiefilms zie je om de haverklap stoere waaghalspraktijken in en met auto’s. Wil je dat zelf ook een keer meemaken? Word dan stuntrijder voor 1 dag!

Maak je eigen WhatsApp speurtocht

Zorg voor een onvergetelijk kinderfeestje. Of dan op zijn minst een partij waar de volgende dag nog om gelachen wordt en maak je eigen WhatsApp speurtocht...

De geheimen van Den-Haag

Den Haag is dan wel de stad van de politiek en royals, maar ook de stad van spanning en sensatie. Wij zijn daarom wel benieuwd naar een leuk uitje waarbij het binnenhof buiten schot blijft. En daar kan Lidwine allerlei spannends over vertellen..