Schatzoeken op de Lochemse berg

Bling bling

Op zoek naar kristal

Negen van de tien keer als je in Nederland op zoek naar een schat gaat kom je niet verder dan een roestige halve fiets of een autoband. Maar dan ben je nog niet op de Lochemse Berg geweest. Als je namelijk over de paden van deze berg wandelt, kom je langs steile hellingen waar je in de geulen steentjes kan vinden. En met een beetje geluk zit daar een Lochemse diamant bij. Geen geluk? Breng dan een bezoekje aan het Kristalmuseum in Borculo waar je hebberig naar de Lochemse diamanten kunt kijken. Ze zijn er dus echt.

Het natuurgebied ligt ten noordoosten van de weg Lochem Barchem. Je vindt er twee heuveltoppen; de Lochemse Berg en de Kale berg.

Contactgegevens

Kristalmuseum
Brugermeester Bloemersstraat 1, Borculo
Tel: (0545) 272200
info@kristalmuseum.nl

Tip van de redactie

TIP VAN DE REDACTIE

De leukerds van Leukedingendoen doen niets liever dan jou verrassen met bijzondere vrije tijd tips. Zelf ook een goeie tip? Laat het ons weten via Twitter of Facebook.

VERGELIJKBARE LEUKE DINGEN

Radfahren in Berlijn

Eric houdt van fietsen. In Berlijn kan hij zijn geluk niet op met de leuke fietsroutes. Daarom weet hij ook de beste plekjes in Berlijn om uit te rusten.

Landgoed Twente Marathon

Zin om voor iets bijzonders te trainen? Loop de Landgoed Twente Marathon. Hier gaat het niet om het winnen, maar om de ervaring tussen start en finish... 

De Leukste kerst van Harold

"Kerst betekent voor mij: weg met alle spiegeltjes en kraaltjes." 

De leukste cadeaus voor kinderen

Als het gaat om speelgoed en spullen, weten kinderen precies wat ze willen.