Schatzoeken op de Lochemse berg

Bling bling

Op zoek naar kristal

Negen van de tien keer als je in Nederland op zoek naar een schat gaat kom je niet verder dan een roestige halve fiets of een autoband. Maar dan ben je nog niet op de Lochemse Berg geweest. Als je namelijk over de paden van deze berg wandelt, kom je langs steile hellingen waar je in de geulen steentjes kan vinden. En met een beetje geluk zit daar een Lochemse diamant bij. Geen geluk? Breng dan een bezoekje aan het Kristalmuseum in Borculo waar je hebberig naar de Lochemse diamanten kunt kijken. Ze zijn er dus echt.

Het natuurgebied ligt ten noordoosten van de weg Lochem Barchem. Je vindt er twee heuveltoppen; de Lochemse Berg en de Kale berg.

Contactgegevens

Kristalmuseum
Brugermeester Bloemersstraat 1, Borculo
Tel: (0545) 272200
info@kristalmuseum.nl

Tip van de redactie

TIP VAN DE REDACTIE

De leukerds van Leukedingendoen doen niets liever dan jou verrassen met bijzondere vrije tijd tips. Zelf ook een goeie tip? Laat het ons weten via Twitter of Facebook.

VERGELIJKBARE LEUKE DINGEN

Hup, Holland, Hup!

Nederland kleurt langzaam oranje: op woensdag 18 juni speelt het Nederlands elftal hun tweede wedstrijd tegen Australië. Vergeet het juichpak van Roy Donders; zo maak jij je op voor de wedstrijd.

Foto der liefde

Deze leuke dame is analoog fotografe en legt met liefde de romantiek vast – liefst met de natuur als achtergrond.

Een lesje muzieksmaak

Met twee ouders gegrond in de muziek ligt een lesje muzieksmaak voor de hand. Toch is bij Leuk Mens Phil niets minder waar, alhoewel hij het stiekem toch wel erg leuk zou vinden samen met zijn kleine Jet mooie plaatjes te gaan luisteren.

Gajes in de Bajes

Als je érgens uit zou willen ontsnappen dan is het wel de gevangenis. Des te vetter is de locatie van een nieuwe escape room in Utrecht: de voormalige gevangenis op het Wolvenplein, de oudste bajes van Nederland!