Culinair snacken

Marjans absolute favoriet

What (not) to eat

Eén ding wil ze voorop stellen: Marjan Ippel is geen chef. Dat wil niet zeggen dat ze niet veel van eten weet en veel van eten houdt. Twee gerechten zijn absoluut favoriet en gaan terug tot haar vroegste jeugd: friet en pizza. Haar recepten hiervoor zijn door de jaren heen natuurlijk eindeloos verfijnd. Marjan vertelt:

“Ik ben géén kok, maar ik kan twee dingen heel goed bereiden: friet en pizza, beide from scratch natuurlijk. Mijn liefde voor friet gaat terug tot mijn vroegste jeugd en mijn favoriete recept is dat van mijn Antwerpse ex-schoonmoeke Oma Roseken. Waar ter wereld ik ook eet en met hoeveel sterren dat eten ook door een stoffig Frans instituut beloond is, ik blijf altijd heimwee houden naar Oma Rosekens fritten. Het recept deelde ik ooit in mijn eerste What (not) to eat-boek. Het geheim: eerst de handgeschilde en -gesneden frieten blancheren in kokend water, daarna héél goed drogen en met lange tussenpozen waarin de frieten volledig moeten zijn afgekoeld, twee keer bakken in arachideolie. Meteen eten!”

VERGELIJKBARE LEUKE DINGEN

Ultieme zoetsappigheid

Gewoon iemand een beetje ten huwelijk vragen met een glaasje champagne en een roos tussen je tanden is al lang niet meer genoeg.

Lekker doen met pompoen

Deze tip is voor iedereen die pompoenen vooral geschikt vindt als maagvulling.

Eten bij Kantien

Er staat weer een nieuw fijn restaurant op de Utrechtse menukaart: Kantien. Kantien is gevestigd in de kantine van een voormalig gemeentekantoor aan de Ravellaan. 

Berlijn in het Klein

Leukedingendoen is fan van Berlijn. Om de kunstenaarsvibe, lekker Spazieren door de stad, nippen aan je Fritz kola, tanzen op fijne dj’s en Duits bier. Gelukkig vind je dit alles auch in Klein Berlijn en da’s toch net even een stukje minder weit.