Culinair snacken

Marjans absolute favoriet

What (not) to eat

Eén ding wil ze voorop stellen: Marjan Ippel is geen chef. Dat wil niet zeggen dat ze niet veel van eten weet en veel van eten houdt. Twee gerechten zijn absoluut favoriet en gaan terug tot haar vroegste jeugd: friet en pizza. Haar recepten hiervoor zijn door de jaren heen natuurlijk eindeloos verfijnd. Marjan vertelt:

“Ik ben géén kok, maar ik kan twee dingen heel goed bereiden: friet en pizza, beide from scratch natuurlijk. Mijn liefde voor friet gaat terug tot mijn vroegste jeugd en mijn favoriete recept is dat van mijn Antwerpse ex-schoonmoeke Oma Roseken. Waar ter wereld ik ook eet en met hoeveel sterren dat eten ook door een stoffig Frans instituut beloond is, ik blijf altijd heimwee houden naar Oma Rosekens fritten. Het recept deelde ik ooit in mijn eerste What (not) to eat-boek. Het geheim: eerst de handgeschilde en -gesneden frieten blancheren in kokend water, daarna héél goed drogen en met lange tussenpozen waarin de frieten volledig moeten zijn afgekoeld, twee keer bakken in arachideolie. Meteen eten!”

VERGELIJKBARE LEUKE DINGEN

The Baby Bachelor

The Bachelor en Bachelorette, een romantische Amerikaanse serie. Je kent het vast wel. Maar de baby variant is veel leuker en vooral ook heel hilarisch. Bekijk de video hiernaast maar. Na het zien van de stoere kleine man en de prachtige prinsesjes: komt er al gauw ‘Ahhh wat lief’.

Doepark Nooterhof in Zwolle

Voor een lesje duurzaamheid moet je bij ecoarchitect Michael Reynolds zijn. Hij maakte in 2008 van onder andere 1000 autobanden, 6000 conservenblikjes en 7000 flessen een volledig klimaatneutraal huis. Het ‘earthship’ (het lijkt wel Star Wars) staat in Doepark Nooterhof in Zwolle.

Weg met de wegwerpfles

Tetsuro richtte samen met compagnon Tom Niekamp KRNWTR op, een merk voor… kraanwater. "Maar dat water komt toch gewoon gratis uit mijn kraan spritzen?", horen we je denken. En dat klopt natuurlijk. KRNWTR is dan ook geen vernuftig verkooptrucje maar juist een pleidooi voor kraanwater. Tetsuro, leg eens uit!

Moniques favorieten

Met goed ontbijten hebben we allemaal wel eens moeite, Monique vertelt hier over haar favoriete ontbijtje (uiteraard op bed). Liever een lekkere lunch? Zolang je geen glutenallergie heb, zit je wel goed met deze tip.