Monsterlijke spinaziesoep

Net zoals in Hotel Transsylvanie

Met mummie-oorsmeer

De film Hotel Transsylvanië vertelt het verhaal van Dracula als sjieke hoteleigenaar en liefhebbende vader. Naar aanleiding van de 118e verjaardag van zijn dochter Mavis heeft Dracula zijn beste vrienden uitgenodigd. Wat hij hen het liefst voorschotelt? Het lievelingskostje van alle wezens die het daglicht niet kunnen verdragen natuurlijk: monsterlijke spinaziesoep!

Ook maken? Dit heb je nodig:

- 2 eetlepels boter
- 1 ui
- 2 tenen knoflook. Eventueel meer als er een Dracula mee eet.
- 1 eetlepel bloem
- 800 gram spinazie
- 500 ml bouillon
- 4 sneden brood, ook wel beenderen genoemd
- 2 eetlepels Gruyère kaas, beter bekend als mummie-oorsmeer
- Room
- Nootmuskaat

Snij de ui in stukjes en bak samen met de spinazie. Giet de bouillon erbij en laat dit 20 minuten doorkoken. Zeef het spinazieprutje en maak hier vervolgens een papje van samen met de room, de nootmuskaat en de bloem. Voeg dit alles toe aan de bouillon en blijf goed roeren op laag vuur tot de groene monstersoep iets dikker wordt. Daarna nog even zacht laten doorkoken. De beenderen in de soep (het lievelingsingrediënt van Dracula's dochter Mavis) mogen natuurlijk niet ontbreken; je maakt ze door sneetjes brood in kleine dobbelstenen te snijden en vervolgens goudbruin te bakken in een pan. Garneren mag met heerlijk mummie-oorsmeer!

Gruwelijk genieten geblazen, natuurlijk.

Tip van de redactie

TIP VAN DE REDACTIE

De leukerds van Leukedingendoen doen niets liever dan jou verrassen met bijzondere vrije tijd tips. Zelf ook een goeie tip? Laat het ons weten via Twitter of Facebook.

VERGELIJKBARE LEUKE DINGEN

Zo knap je een meubel op

Stel, je wilt de eikenhouten stoel van je oma een kleurtje geven. Hoe doe je dat op zo’n manier dat het er niet uitziet alsof een baby met een kwast in de weer is geweest? Louise helpt.

Bilder & De Clerq

Na een drukke werkdag nog snel naar je plaatselijke Appie om een soort van verse groenten te halen voor die pasta die je nog snel in elkaar wil flansen waarna je eindelijk om 8 uur aan tafel kunt.

Een kinderboek over jouw kind

Het zal je maar gebeuren: je naam is weg! Kwijt, foetsie, gestolen, bruut gejat van de deur van je slaapkamer. Wat doe je dan? Juist – je gaat op avontuur en zoeken naar je naam. Net als het kind in het boek ‘Wat een pech, mijn naam is weg’. 

CORPUS

Op reis door je lijf! CORPUS is een gebouw in de vorm van een 35 meter hoge zittende reus, die je van zijn knieën tot aan de hersenen van binnen kunt bekijken.