Monsterlijke spinaziesoep

Net zoals in Hotel Transsylvanie

Met mummie-oorsmeer

De film Hotel Transsylvanië vertelt het verhaal van Dracula als sjieke hoteleigenaar en liefhebbende vader. Naar aanleiding van de 118e verjaardag van zijn dochter Mavis heeft Dracula zijn beste vrienden uitgenodigd. Wat hij hen het liefst voorschotelt? Het lievelingskostje van alle wezens die het daglicht niet kunnen verdragen natuurlijk: monsterlijke spinaziesoep!

Ook maken? Dit heb je nodig:

- 2 eetlepels boter
- 1 ui
- 2 tenen knoflook. Eventueel meer als er een Dracula mee eet.
- 1 eetlepel bloem
- 800 gram spinazie
- 500 ml bouillon
- 4 sneden brood, ook wel beenderen genoemd
- 2 eetlepels Gruyère kaas, beter bekend als mummie-oorsmeer
- Room
- Nootmuskaat

Snij de ui in stukjes en bak samen met de spinazie. Giet de bouillon erbij en laat dit 20 minuten doorkoken. Zeef het spinazieprutje en maak hier vervolgens een papje van samen met de room, de nootmuskaat en de bloem. Voeg dit alles toe aan de bouillon en blijf goed roeren op laag vuur tot de groene monstersoep iets dikker wordt. Daarna nog even zacht laten doorkoken. De beenderen in de soep (het lievelingsingrediënt van Dracula's dochter Mavis) mogen natuurlijk niet ontbreken; je maakt ze door sneetjes brood in kleine dobbelstenen te snijden en vervolgens goudbruin te bakken in een pan. Garneren mag met heerlijk mummie-oorsmeer!

Gruwelijk genieten geblazen, natuurlijk.

Tip van de redactie

TIP VAN DE REDACTIE

De leukerds van Leukedingendoen doen niets liever dan jou verrassen met bijzondere vrije tijd tips. Zelf ook een goeie tip? Laat het ons weten via Twitter of Facebook.

VERGELIJKBARE LEUKE DINGEN

Ondernemen doe je zo

Een bedrijf beginnen is net zo makkelijk als het in elkaar zetten van de gemiddelde Billykast van IKEA. Je kan dan wel alle benodigdheden hebben, maar soms moet je creatief zijn om het voor elkaar te krijgen. Vertel eens Caroline, wat was jouw geheim?

Van Adelbert tot Zacharias

Is er een kleine op komst of dromen jullie samen over een mini-me? De conceptie is natuurlijk één ding, en over de bevalling gaan we natuurlijk al helemaal niet beginnen. Maar het állermoeilijkst is misschien wel de naam van jullie toekomstige spruit. Want wat nou als jij als jong meisje al droomde van een dochter die Sophie’tje heet maar hij vasthoudt aan de familienaam Hillegonda? De app BabyNames werkt verrassend simpel. Jullie kiezen allebei namen die je leuk vindt en die lijstjes worden aan elkaar gekoppeld. 

Interieur inspiratie ligt op straat

Inspiratieboeken voor interieurs kunnen prachtig zijn. Grote foto’s, inkijkjes in de meest bizar mooie woningen, winkels of bedrijfspanden waar je anders nooit binnenkomt... De tip van Louise slaat alleen alles... 

Weg met sinterklaas

De een vindt het op zijn 50ste nog steeds geweldig, de ander kan die verklede oude man echt niet uitstaan. Hoor jij bij de laatste groep en doe jij er alles aan om 5 december te vermijden, dan hebben wij wat handige 'vermijd-de-sint-tips'.