Ga eens blokarten

Wedstrijdje of parcours rijden

Woeeesh, daar ga je

Het weer in Nederland wisselt nog vaker dan het humeur van je schoonmoeder, lange zonnige stranddagen zijn dan ook niet aan ons besteed. Gelukkig zijn er genoeg leuke dingen op het strand te doen die perfect bij ons miezerige weer passen. Waaronder blokarten, oftewel strandzeilen. Tijdens deze activiteit zit je in een laag karretje met een groot zeil en word je door soms wel een windkracht van 30km/u vooruit geduwd. Of je kiest voor parcours rijden of een wedstrijd mag je zelf weten. Nadeeltje: Wordt het de volgende dag toch weer mooi weer? Dan zit jij helaas zo onder de blauwe plekken dat je een zonnige stranddag aan je voorbij moet laten gaan. Verder is een supercoole ervaring gegarandeerd.

Blokarten kan op op verschillende stranden in Nederland, waaronder:

Wijk aan Zee, Velsen Noord


De kust van Zuid Holland

Ijmuiden

Tip van de redactie

TIP VAN DE REDACTIE

De leukerds van Leukedingendoen doen niets liever dan jou verrassen met bijzondere vrije tijd tips. Zelf ook een goeie tip? Laat het ons weten via Twitter of Facebook.

VERGELIJKBARE LEUKE DINGEN

Speel-Doe-Ontdek

In Dieren vind je het gekste speelparadijs van Nederland. Daar heeft beeldend kunstenaar Jos Spanbroek namelijk zijn fantasie de vrije loop gelaten om een speel-, doe- en ontdekpark te creëren

De beste fietswinkels van Nederland

Als fietsfan breng je het object van je affectie niet zomaar naar de eerste de beste bandenplakker. Vincent heeft een paar gouden adresjes voor je.

Duurzaam? Makkie!

We willen allemaal wel groen doen en lief zijn voor het milieu. Maar het moet allemaal wel leuk blijven.

Romantiek voor 0 euro: skinny dippen.

Met geld koop je veel. Maar voor echte romantiek glimt geen enkele creditcard hard genoeg. Je moet vooral lef hebben en creatief zijn, aldus Serena.