Ga eens blokarten

Wedstrijdje of parcours rijden

Woeeesh, daar ga je

Het weer in Nederland wisselt nog vaker dan het humeur van je schoonmoeder, lange zonnige stranddagen zijn dan ook niet aan ons besteed. Gelukkig zijn er genoeg leuke dingen op het strand te doen die perfect bij ons miezerige weer passen. Waaronder blokarten, oftewel strandzeilen. Tijdens deze activiteit zit je in een laag karretje met een groot zeil en word je door soms wel een windkracht van 30km/u vooruit geduwd. Of je kiest voor parcours rijden of een wedstrijd mag je zelf weten. Nadeeltje: Wordt het de volgende dag toch weer mooi weer? Dan zit jij helaas zo onder de blauwe plekken dat je een zonnige stranddag aan je voorbij moet laten gaan. Verder is een supercoole ervaring gegarandeerd.

Blokarten kan op op verschillende stranden in Nederland, waaronder:

Wijk aan Zee, Velsen Noord


De kust van Zuid Holland

Ijmuiden

Tip van de redactie

TIP VAN DE REDACTIE

De leukerds van Leukedingendoen doen niets liever dan jou verrassen met bijzondere vrije tijd tips. Zelf ook een goeie tip? Laat het ons weten via Twitter of Facebook.

VERGELIJKBARE LEUKE DINGEN

GEEF

Bij Cafe GEEF aan de Sumatraweg in Rotterdam staan er geen prijzen op het menu, maar bepaal je zelf wat je voor je eten betaalt.

Slapen op een onbewoond eiland

Droom jij al sinds Kinderen voor Kinderen van een nachtje op een onbewoond eiland? Je droom laten uitkomen is makkelijker dan je denkt, want hier in Nederland hebben we zo’n eiland! 

Kunst is Leuk!

Het Van Abbemuseum in Eindhoven is niet zomaar een kunstmuseum. Nee, zij maken kunst leuk voor elke leeftijd.

Kleine beestjes kijken

Filmpjes met babydieren, we kunnen er geen genoeg van krijgen. En laten we wel wezen, je kunt er tegenwoordig niet omheen. Babydieren zijn dus hot.