Ga eens blokarten

Wedstrijdje of parcours rijden

Woeeesh, daar ga je

Het weer in Nederland wisselt nog vaker dan het humeur van je schoonmoeder, lange zonnige stranddagen zijn dan ook niet aan ons besteed. Gelukkig zijn er genoeg leuke dingen op het strand te doen die perfect bij ons miezerige weer passen. Waaronder blokarten, oftewel strandzeilen. Tijdens deze activiteit zit je in een laag karretje met een groot zeil en word je door soms wel een windkracht van 30km/u vooruit geduwd. Of je kiest voor parcours rijden of een wedstrijd mag je zelf weten. Nadeeltje: Wordt het de volgende dag toch weer mooi weer? Dan zit jij helaas zo onder de blauwe plekken dat je een zonnige stranddag aan je voorbij moet laten gaan. Verder is een supercoole ervaring gegarandeerd.

Blokarten kan op op verschillende stranden in Nederland, waaronder:

Wijk aan Zee, Velsen Noord


De kust van Zuid Holland

Ijmuiden

Tip van de redactie

TIP VAN DE REDACTIE

De leukerds van Leukedingendoen doen niets liever dan jou verrassen met bijzondere vrije tijd tips. Zelf ook een goeie tip? Laat het ons weten via Twitter of Facebook.

VERGELIJKBARE LEUKE DINGEN

Miniworld Rotterdam

In Miniworld Rotterdam duurt een dag maar 24 minuten. Voor je het weet wordt het nacht en twinkelen duizenden lampjes in het donke

Vrijdag de 13e

Oh oh vrijdag de 13e. Dat is vragen om ongeluk. Wij vroegen onze redactie en Leuke Mensen wat hun ultieme vrijdag de 13e moment is. 

De foutste kersttruien

Hoera, kerst! Tijd om die lilleke kersttrui weer uit de mottenballen te toveren.

Buikdansen

Er zijn meer dingen die je met je buik kunt doen behalve hem helemaal rond eten. Rask-Sharki bijvoorbeeld.