Top 3 vintageshops

Ari, Labels & de kringloopwinkel

Relatief betaalbaar

Bijzondere tweedehands kleding vinden is een kwestie van goed zoeken. Eva tipt 3 leuke vintagewinkels in Nederland en België. Happy shopping...

Ari in Amsterdam
“In Amsterdam, bijna helemaal aan het einde van de Overtoom, zit de winkel Ari. Dit is een heerlijke rommelwinkel met grappige beeldjes en stoelen, maar ook met vintage leren tassen en schoenen. Het is een enorme bende en als je geluk hebt kun je op een mooie zaterdagmiddag tussen alle spullen nog een wijntje meedrinken met Ari en zijn vrouw.”

Broek in Waterland
“In het mooie Broek in Waterland heb je een kringloopwinkel waar je unieke dingen kunt spotten. Het is natuurlijk altijd een kwestie van goed zoeken, maar er zitten echte pareltjes tussen voor heel weinig geld. En als er niets voor je tussen zit, kun altijd nog een dorpje en de omgeving bekijken. Je waant je in een boek of film.”

Labels in Antwerpen
“In Antwerpen heb je de tweedehandswinkel Labels. Dat is inmiddels een begrip geworden in zowel Nederland als België. Je hebt daar de mooiste designerkleding van o.a. Ann Demeulemeester en Dries van Noten voor een betaalbare prijs. En met betaalbaar heb ik het wel over relatief betaalbaar. Bij sommige items krab je je nog steeds achter je oren, maar het is het meestal wel waard.”

VERGELIJKBARE LEUKE DINGEN

Overal glaasjes water

Je kunt veel van Nederland zeggen, maar lekker kraanwater hebben we! En dan is dat ook nog eens helemaal gratis. Niet ok dus dat als je een glaasje water bestelt in een horecagelegenheid, je 9 van de 10 keer afgescheept wordt met een gebotteld flesje bronwater. Tetsuro legt uit bij welke restaurants je terecht kunt voor een lekker glaasje kraanwater. Dat je er ook nog lekker kunt eten is mooi meegenomen.

Klere bieb

Van rokjes tot schoenen en van jassen tot broeken, het is als de inloopkast die je nooit hebt gehad.

Online schrijfcursus

Tik jij al een aardig stukje weg maar wil je je schrijfskills verbeteren? Doe dan online een leuke schrijfcursus bij EDITIO! Je leert de fijne kneepjes van het schrijversvak van echte pro’s; wie wil dat nou niet?

Verhuizen met een budget

Marloes is laatst verhuisd. Het is een hele klus om je nieuwe huis te gaan inrichten en eigen te maken. Hoe doe je dat?