Zo vraag je iemand ten huwelijk

Flashmob of boven op een berg

Ja, ik wil!

Er zijn geen regels om iemand ten huwelijk te vragen. Maar tips kunnen geen kwaad. Helemaal als ze van weddingplanner Inge komen...

“Vroeger was het heel eenvoudig; eerst toestemming vragen aan de vader van de bruid, dan op de knie en vragen maar. Tegenwoordig willen mensen het aanzoek steeds grootser en origineler uitvoeren.”

Geheim aanzoek
“Denk bijvoorbeeld aan flashmobs. Wat ook veel gebeurt is het geheime huwelijksaanzoek. Daar heb ik er al een paar van mogen begeleiden met Marielle Jongmans. Het belangrijkste is dat jij je op je gemak voelt bij de manier waarop en waar je het vraagt. En of je nu op een berg staat met een bepaalde herinnering aan een vakantie, of samen aan een dinertafel of in de bioscoop zit… maak er voor jezelf een goed moment van.”

Aanzoekvrees
“Het wordt riskant als je je partner ten huwelijk vraagt tijdens een familiebijeenkomst terwijl je niet zeker bent van het antwoord. De kans is aanwezig dat je afgewezen wordt en wat doe je dan in zo’n situatie? Zorg er dus voor dat je in ieder geval weet dat je partner klaar is voor een aanzoek. Ik zeg altijd, bij twijfel niet doen.”

VERGELIJKBARE LEUKE DINGEN

Planten als babe-magneet

Er schijnt onlangs een onderzoek geweest te zijn waar uit gebleken is dat vrouwen mannen met kamerplanten heel sexy vinden. We snappen best waarom: zo’n grote vent die een echte plant in leven weet te houden… Dat belooft natuurlijk wat! 

Kattencafé Kopjes

In Amsterdam-Noord kun je nu koffiedrinken met een kat op schoot en samen versgebakken appeltaart naar binnen schuiven in een zee van zachte pootjes.

Slapen in een vuurtoren

Met een uitzicht op 24 meter hoogte genieten in de voormalige vuurtoren van Harlingen. Je kunt er tegenwoordig overnachten.

Het lekkerste diner voor 2

Je hebt elkaar nu drie keer gezien (en dat was steeds in gezelschap van veel te veel bier) en nu komt je lief voor het eerst eten. Je beseft: in een roze string over de Amsterdamse Dam is het engste wat er is, maar dit komt zonder meer op een goede tweede plek. Want wat moet je maken? En hoe moet je nu leuk doen wanneer je ondertussen in een pan moet roeren? Hoe, kortom, maak je het beste diner voor 2?