RijksakademieOPEN

Internationale kunstenaars

Kijk rond en stel vragen

Kunst ingewikkeld en pretentieus? Benieuwd naar het idee achter een kunstwerk? Bezoek dan de open dagen van De Rijksakademie in Amsterdam. Dit is een internationaal geroemde plek waar kunstenaars onderzoek doen....

“Ieder jaar vindt in het najaar de RijksakademieOPEN plaats. De Rijksakademie is de meeste bekende en vooraanstaande plek waar je als kunstenaar in Nederland een residency kan volgen. De kunstenaars die aan de Rijksakademie 'studeren' komen van over heel de wereld en vliegen na de twee jaar Rijksakademie ook weer uit over de hele wereld. Tijdens de RijksakademieOPEN is deze bijzondere plek voor iedereen te bezichtigen. Er is een programma met lezingen en presentaties en ook andere instellingen in Amsterdam werken mee. Het is misschien even wennen, zo voor het eerst in op een heuse 'Akademie', maar kijk vooral rond en stel vragen, daar is dit weekend juist voor bedoeld!”

Het programma voor RijksakademieOPEN

VERGELIJKBARE LEUKE DINGEN

Restaurant Meatballs

Een ode aan de gehaktbal, met of zonder vlees. Bij Meatballs kun je terecht voor de allerlekkerste gehaktballen.

Schuitje varen, theetje drinken

Dát is handig: eindelijk een goed adres om een bootje te huren in Amsterdam. De zespersoons-sloepjes zijn elektrisch dus nooit tanken, geen lawaaierige motor en geen uitlaatgassen.

De Leukste kerst van Esmay

“Al vanaf dat ik een klein meisje ben vieren we kerst samen met ooms, tantes, neefjes, nichtjes en mijn grootouders."

Trouwen, trouwen,

Stel: je gaat binnenkort trouwen. Dan is het wel zo handig om een beetje inspiratie op te doen voor De Jurk, toch?