RijksakademieOPEN

Internationale kunstenaars

Kijk rond en stel vragen

Kunst ingewikkeld en pretentieus? Benieuwd naar het idee achter een kunstwerk? Bezoek dan de open dagen van De Rijksakademie in Amsterdam. Dit is een internationaal geroemde plek waar kunstenaars onderzoek doen....

“Ieder jaar vindt in het najaar de RijksakademieOPEN plaats. De Rijksakademie is de meeste bekende en vooraanstaande plek waar je als kunstenaar in Nederland een residency kan volgen. De kunstenaars die aan de Rijksakademie 'studeren' komen van over heel de wereld en vliegen na de twee jaar Rijksakademie ook weer uit over de hele wereld. Tijdens de RijksakademieOPEN is deze bijzondere plek voor iedereen te bezichtigen. Er is een programma met lezingen en presentaties en ook andere instellingen in Amsterdam werken mee. Het is misschien even wennen, zo voor het eerst in op een heuse 'Akademie', maar kijk vooral rond en stel vragen, daar is dit weekend juist voor bedoeld!”

Het programma voor RijksakademieOPEN

VERGELIJKBARE LEUKE DINGEN

Leer cocktails maken van een pro

Wanneer je trek krijgt in cocktails weet je dat het hoogtepunt van de avond niet ver weg is.

Kino Klandestino

Kino Klandestino is een gloednieuw, strikt geheim filmevenement in Groningen.

Ultieme zoetsappigheid

Gewoon iemand een beetje ten huwelijk vragen met een glaasje champagne en een roos tussen je tanden is al lang niet meer genoeg.

Chinees eten zoals het hoort

Piet van BAK restaurant weet wel waar je de mosterd haalt. Of de lekkerste Pekingeend, in dit geval. Waar in Amsterdam scoor je de beste exotische maaltijd?