Volg een keramiekcursus

Maak er gerust een potje van

In heel Nederland

Ben je helemaal klaar met je ironische borduurseltjes en glazuurkillende zelfgebakken cupcakes? Maar wil je toch iets meer doen met je leven dan elke avond na je werk naar het kapsel van Matthijs van Nieuwkerk kijken? Doe dan net als de Romeinen en ga aan de slag met keramiek.

Tijdens een keramiekcursus probeer je een vaas, schaal, beeld of whatever te maken. Proberen ja, want die prachtige keramische voorwerpen uit de oudheid worden niet voor niets zo gekoesterd. Het is echt een uitdaging om iets moois te maken. Gelukkig zijn deze workshops geschikt voor alle niveaus. Dus maak er gerust een eh, potje van. Wij vonden een aantal workshops, verspreid door heel Nederland.

Keramiekcentrum de Tiendschuur in Tegelen

Hoeboer Keramiek Den Haag

De Kunstkade in Leeuwarden

Tip van de redactie

TIP VAN DE REDACTIE

De leukerds van Leukedingendoen doen niets liever dan jou verrassen met bijzondere vrije tijd tips. Zelf ook een goeie tip? Laat het ons weten via Twitter of Facebook.

VERGELIJKBARE LEUKE DINGEN

De kracht van stoom

Hoe werkt een stoommachine? En waar werden ze vroeger voor gebruikt? Je kunt met het hele gezin het antwoord vinden bij het Stoommachine Museum in Medemblik.

Chinees eten zoals het hoort

Piet van BAK restaurant weet wel waar je de mosterd haalt. Of de lekkerste Pekingeend, in dit geval. Waar in Amsterdam scoor je de beste exotische maaltijd?

Workshop elkaars hoofd boetseren

Een beetje belachelijk, maar hartstikke leuk: een workshop elkaars hoofd boetseren.

Verplichte muziekliteratuur

Het is nog maar de vraag of je blij moet zijn als je kind, neefje of buurjongen aangeeft dat hij artiest wil worden. Als je de verhalen in deze muziekliteratuur moet geloven, tenminste. Toch heeft Farid de boeken verslonden.