Workshop wollen plaid vilten

Do It Yourself knuffellapje

Zeldzame schapen

De neiging om onder het materiaal te kruipen waar je tijdens deze workshop mee werkt is vrij groot. Toch is het handig om scherp te blijven tijdens deze workshop Wollen plaid vilten van Zachtaardig. Zo steek je namelijk iets op over het eeuwenoude viltproces dat je toepast op echte wol.

Het is gebaseerd op een werkwijze waarin het draait om warm water, zeep en wrijving met de handen. We leven natuurlijk in de 21ste eeuw. Dus het proces wordt versneld met een viltmachine. Dat geeft je wat rust als je handen op standje blaar staan.

Alle viltproducten worden gemaakt van ongeverfde, geschoren wol van zeldzame schapenrassen. Dus lief voor dieren en zacht voor jezelf. Het leukste? Dit zachte vachtje neem je aan het eind van de middag meteen mee naar huis.

Website
Zachtaardig.nl

De Facebookpagina van Zachtaardig

Tip van de redactie

TIP VAN DE REDACTIE

De leukerds van Leukedingendoen doen niets liever dan jou verrassen met bijzondere vrije tijd tips. Zelf ook een goeie tip? Laat het ons weten via Twitter of Facebook.

VERGELIJKBARE LEUKE DINGEN

De weerwolven van Wakkerdam

Een spel vol list en bedrog. Herken jij de weerwolven tussen de burgers? Roei ze allemaal uit voor het te laat is.

Broeker Veiling

De Broeker Veiling is de oudste doorvaargroenteveiling ter wereld. Op deze historische plek in Broek op Langedijk is in 1887 het veilen van groenten per afslag begonnen. Dit systeem wordt tegenwoordig bij alle grote veilingen toegepast.

Cocktails met Van Gogh

Vrijdagmiddagborrel, maar dan leuker én cultureler? Ga naar het Van Gogh Museum, want daar staat je een vrijdagavond bomvol muziek, vj’s, workshops, live performances, theater, rondleidingen en cocktails te wachten.

De culinaire vader

Jouw vader kan het lekkerste koken van iedereen! Oké, je moeder kan het natuurlijk ook heel goed, maar als papa kookt, dan komt er een feestmaal op tafel.