Workshop wollen plaid vilten

Do It Yourself knuffellapje

Zeldzame schapen

De neiging om onder het materiaal te kruipen waar je tijdens deze workshop mee werkt is vrij groot. Toch is het handig om scherp te blijven tijdens deze workshop Wollen plaid vilten van Zachtaardig. Zo steek je namelijk iets op over het eeuwenoude viltproces dat je toepast op echte wol.

Het is gebaseerd op een werkwijze waarin het draait om warm water, zeep en wrijving met de handen. We leven natuurlijk in de 21ste eeuw. Dus het proces wordt versneld met een viltmachine. Dat geeft je wat rust als je handen op standje blaar staan.

Alle viltproducten worden gemaakt van ongeverfde, geschoren wol van zeldzame schapenrassen. Dus lief voor dieren en zacht voor jezelf. Het leukste? Dit zachte vachtje neem je aan het eind van de middag meteen mee naar huis.

Website
Zachtaardig.nl

De Facebookpagina van Zachtaardig

Tip van de redactie

TIP VAN DE REDACTIE

De leukerds van Leukedingendoen doen niets liever dan jou verrassen met bijzondere vrije tijd tips. Zelf ook een goeie tip? Laat het ons weten via Twitter of Facebook.

VERGELIJKBARE LEUKE DINGEN

Nu even niet!

Dus… wat zijn jouw goede voornemens voor dit jaar? Er is altijd iemand die het niet kan laten om het je te vragen. Het liefst zak je natuurlijk ter plekke door de grond, maar toch stamel je voorzichtig: ‘Eh minder snoepen, meer sporten en meer leuke dingen doen.’

Struinen door De Zoutkamer

Zout saai? Niet bij de Zoutkamer waar je verschillende zoutsoorten kunt proeven onder begeleiding van een heuse salinator. 

Koop een koe

Bio-industrie, vleesschandalen, kistkalveren: nee bedankt. Wij willen liever wél weten waar ons biefstukje in de wei heeft gestaan. 

Eetcafé Te Koop

Bij eetcafé Te Koop aan de Biltstraat in Utrecht (‘koop ik!’) eet je niet alleen een bordje met liefde gemaakt eten, maar kun je meteen de hele inboedel mee naar huis nemen.