Een levend monumentendorp

Bidden voor bruine bonen niet verplicht

Orvelte

Orvelte is uitgeroepen tot één van de mooiste dorpen van Nederland. In dit levende openluchtmuseum koesteren de inwoners de geschiedenis van een typisch Drents dorpje van meer dan honderd jaar geleden. Ze houden zich dan ook bezig met ambachtelijke bedrijvigheid in een houtzagerij, smederij en zuivelfabriek. Gelukkig hadden ze honderd jaar geleden ook al cafés, dus even uitpuffen kan in een origineel boerencafé. Beloof je wel je smartphone op vliegtuigmodus te zetten? Slow living, daar draait het hier om.

Orvelte ligt op de as Beilen en Emmen. Op de A28 (autosnelweg Hoogeveen-Assen) neem je de afrit naar Westerbork/Emmen. Bij Westerbork verlaat je de weg (N381) en rijd je het dorp binnen.

Contactgegevens

Tourist Info Orvelte
T: (0593) 322332

Website

www.orvelte.net

Tip van de redactie

TIP VAN DE REDACTIE

De leukerds van Leukedingendoen doen niets liever dan jou verrassen met bijzondere vrije tijd tips. Zelf ook een goeie tip? Laat het ons weten via Twitter of Facebook.

VERGELIJKBARE LEUKE DINGEN

Airbnb voor campers

Hartstikke leuk als je een camper, caravan of vouwwagen bezit, maar daar ben je natuurlijk niet 52 weken per jaar mee op pad. ‘Daar moeten we iets mee doen !’ dachten de oprichters van Camptoo en van Goboony. 

40 jaar Playmobil

Het begon in 1974 met een ridder, een bouwvakker en een indiaan. Een eenkleurig lichaam, onbeweeglijke handen, maar een vriendelijk lachend gezicht. 

De Leukste dag van Christel

Iedereen heeft een ‘Leukste Dag’. Christel weet precies hoe ze haar dag zou invullen als ze al het geld en alle tijd van de wereld zou hebben. Lekker wakker worden van natuurgeluiden en genieten van kaas met een heerlijk glas wijn. 

Jouw Wereld, Mijn Wereld in Museon

Niet alle musea zijn geschikt voor kinderen. In het Museon in Den Haag