Een levend monumentendorp

Bidden voor bruine bonen niet verplicht

Orvelte

Orvelte is uitgeroepen tot één van de mooiste dorpen van Nederland. In dit levende openluchtmuseum koesteren de inwoners de geschiedenis van een typisch Drents dorpje van meer dan honderd jaar geleden. Ze houden zich dan ook bezig met ambachtelijke bedrijvigheid in een houtzagerij, smederij en zuivelfabriek. Gelukkig hadden ze honderd jaar geleden ook al cafés, dus even uitpuffen kan in een origineel boerencafé. Beloof je wel je smartphone op vliegtuigmodus te zetten? Slow living, daar draait het hier om.

Orvelte ligt op de as Beilen en Emmen. Op de A28 (autosnelweg Hoogeveen-Assen) neem je de afrit naar Westerbork/Emmen. Bij Westerbork verlaat je de weg (N381) en rijd je het dorp binnen.

Contactgegevens

Tourist Info Orvelte
T: (0593) 322332

Website

www.orvelte.net

Tip van de redactie

TIP VAN DE REDACTIE

De leukerds van Leukedingendoen doen niets liever dan jou verrassen met bijzondere vrije tijd tips. Zelf ook een goeie tip? Laat het ons weten via Twitter of Facebook.

VERGELIJKBARE LEUKE DINGEN

Favoriete festivals

Je zou denken dat Maaike al wel druk genoeg is met haar singer-songwriter bestaan.

Klere bieb

Van rokjes tot schoenen en van jassen tot broeken, het is als de inloopkast die je nooit hebt gehad.

Goed Boeren in de Stad

Woon je in de stad dan wil je een uitgestrekte tuin, woon je in een dorp dan wil je een onderhoudsvrij balkon. Het leven is - kortom - een tranendal, maar dat neemt niet weg dat een glaasje muntthee lekkerder smaakt met vers verbouwde munt.

Leukste bos voor kinderen

Op zoek naar een leuk bos dat de fantasie van kinderen prikkelt?