Een levend monumentendorp

Bidden voor bruine bonen niet verplicht

Orvelte

Orvelte is uitgeroepen tot één van de mooiste dorpen van Nederland. In dit levende openluchtmuseum koesteren de inwoners de geschiedenis van een typisch Drents dorpje van meer dan honderd jaar geleden. Ze houden zich dan ook bezig met ambachtelijke bedrijvigheid in een houtzagerij, smederij en zuivelfabriek. Gelukkig hadden ze honderd jaar geleden ook al cafés, dus even uitpuffen kan in een origineel boerencafé. Beloof je wel je smartphone op vliegtuigmodus te zetten? Slow living, daar draait het hier om.

Orvelte ligt op de as Beilen en Emmen. Op de A28 (autosnelweg Hoogeveen-Assen) neem je de afrit naar Westerbork/Emmen. Bij Westerbork verlaat je de weg (N381) en rijd je het dorp binnen.

Contactgegevens

Tourist Info Orvelte
T: (0593) 322332

Website

www.orvelte.net

Tip van de redactie

TIP VAN DE REDACTIE

De leukerds van Leukedingendoen doen niets liever dan jou verrassen met bijzondere vrije tijd tips. Zelf ook een goeie tip? Laat het ons weten via Twitter of Facebook.

VERGELIJKBARE LEUKE DINGEN

Was het altijd maar Urlaub

“Urlaub is een plek waar alles kan en mag”, staat op hun website. Sorry hoor, maar als je dat zegt is de Leukedingendoen-redactie meteen overtuigd.

Pas op voor je glazuur

Wij hebben hier verder niets aan toe te voegen. 

De foutste kersttruien

Hoera, kerst! Tijd om die lilleke kersttrui weer uit de mottenballen te toveren.

De muzikale inspiratiebronnen van Yzabel

We vroegen singer-songwriter Yzabel waar ze haar inspiratie vandaan haalt. Heeft Yzabel een echt idool of wordt ze door veel verschillende artiesten geprikkeld?