Bloeien en groeien in de Hortus Botanicus

Niet alleen voor kasplantjes

Stad en plant aflopen

Ja, deze tip heeft inderdaad als strekking ‘naar planten kijken’ en ja, dat vinden we echt leuk. De Hortus Botanicus is een van de oudste botanische tuinen ter wereld en al eeuwen een populaire bestemming onder Amsterdammers. Het is namelijk een rustgevend stukje stad aan de rand van het drukke centrum, en de perfecte plek om even te ontsnappen aan onredelijk toeterende taxichauffeurs of kledingzaken die brullend luide trance draaien.

Er zijn in de Hortus meer dan 4.000 soorten planten te vinden, zowel in de buitenlucht als in de Palmenkas, de DrieKlimatenKas of de cactuskas. Er is zelfs een vlinderkas, waar de vlinders je om de oren vliegen (en om je nek, benen… eigenlijk overal omheen). Dus als je even tot rust wilt komen tijdens een hectische dag in de hoofdstad, dan raden we je aan simpelweg een tijdje naar planten te komen kijken.

Klik hier voor een dagje rust in de stad

Tip van de redactie

TIP VAN DE REDACTIE

De leukerds van Leukedingendoen doen niets liever dan jou verrassen met bijzondere vrije tijd tips. Zelf ook een goeie tip? Laat het ons weten via Twitter of Facebook.

VERGELIJKBARE LEUKE DINGEN

Scheersalon Barber

Voor een uitgebreide mannelijke scheerbeurt ga je naar Barber. Deze barbier in Amsterdam staat garant voor haarscherpe behandelingen.. 

Organiseer een improvisatiediner

Dit zijn de Leuke Culinaire Dingen van Maarten van Caulil, eigenaar van een bijzondere Amsterdamse delicatessenwinkel.

Toomler

Zin in een avondje lachen, gieren en brullen? Dan is Toomler zeker een aanrader

Cocktails met Van Gogh

Vrijdagmiddagborrel, maar dan leuker én cultureler? Ga naar het Van Gogh Museum, want daar staat je een vrijdagavond bomvol muziek, vj’s, workshops, live performances, theater, rondleidingen en cocktails te wachten.