Bloeien en groeien in de Hortus Botanicus

Niet alleen voor kasplantjes

Stad en plant aflopen

Ja, deze tip heeft inderdaad als strekking ‘naar planten kijken’ en ja, dat vinden we echt leuk. De Hortus Botanicus is een van de oudste botanische tuinen ter wereld en al eeuwen een populaire bestemming onder Amsterdammers. Het is namelijk een rustgevend stukje stad aan de rand van het drukke centrum, en de perfecte plek om even te ontsnappen aan onredelijk toeterende taxichauffeurs of kledingzaken die brullend luide trance draaien.

Er zijn in de Hortus meer dan 4.000 soorten planten te vinden, zowel in de buitenlucht als in de Palmenkas, de DrieKlimatenKas of de cactuskas. Er is zelfs een vlinderkas, waar de vlinders je om de oren vliegen (en om je nek, benen… eigenlijk overal omheen). Dus als je even tot rust wilt komen tijdens een hectische dag in de hoofdstad, dan raden we je aan simpelweg een tijdje naar planten te komen kijken.

Klik hier voor een dagje rust in de stad

Tip van de redactie

TIP VAN DE REDACTIE

De leukerds van Leukedingendoen doen niets liever dan jou verrassen met bijzondere vrije tijd tips. Zelf ook een goeie tip? Laat het ons weten via Twitter of Facebook.

VERGELIJKBARE LEUKE DINGEN

De beste verhaaltjes-voor-het-slapen-gaan

Vandaag even niet de deur uit maar lekker op tijd naar bed? Lees dan verder om erachter te komen wat de favoriete kinderverhaaltjes en liedjes zijn van Regina en haar dochter Bardot.

Haal je Boswachtersdiploma

Stoere boswachters tussen de 6 en 11 jaar kunnen nu alvast hun skills oefenen samen met Boswachter Bart van Staatsbosbeheer Oostvaardersplassen.

Geluk in een doosje

Een portie geluk op je deurmat, wie wil dat nou niet? Geluk in een doosje is een abonnement op leuke, vrolijke, kleine cadeautjes

Top 3 ultieme kindervakanties

Dit zijn 3 geweldige kindervakantiebestemmingen. En de prijs valt ook nog eens mee.