Bloeien en groeien in de Hortus Botanicus

Niet alleen voor kasplantjes

Stad en plant aflopen

Ja, deze tip heeft inderdaad als strekking ‘naar planten kijken’ en ja, dat vinden we echt leuk. De Hortus Botanicus is een van de oudste botanische tuinen ter wereld en al eeuwen een populaire bestemming onder Amsterdammers. Het is namelijk een rustgevend stukje stad aan de rand van het drukke centrum, en de perfecte plek om even te ontsnappen aan onredelijk toeterende taxichauffeurs of kledingzaken die brullend luide trance draaien.

Er zijn in de Hortus meer dan 4.000 soorten planten te vinden, zowel in de buitenlucht als in de Palmenkas, de DrieKlimatenKas of de cactuskas. Er is zelfs een vlinderkas, waar de vlinders je om de oren vliegen (en om je nek, benen… eigenlijk overal omheen). Dus als je even tot rust wilt komen tijdens een hectische dag in de hoofdstad, dan raden we je aan simpelweg een tijdje naar planten te komen kijken.

Klik hier voor een dagje rust in de stad

Tip van de redactie

TIP VAN DE REDACTIE

De leukerds van Leukedingendoen doen niets liever dan jou verrassen met bijzondere vrije tijd tips. Zelf ook een goeie tip? Laat het ons weten via Twitter of Facebook.

VERGELIJKBARE LEUKE DINGEN

Het kabouterpad in Schoorl

Een wandeltocht speciaal voor de kleintjes. Door het prachtige duinbos van Schoorl. Tijd voor een avontuur op het Kabouterpad...

Basisuitrusting voor avonturiers

Bijzondere vakantie adresjes midden in de natuur, vergeet je Leatherman-tool niet..

De Big 5 marathon

Sommige mensen willen voordat ze sterven een handtekening van Gerard Joling bemachtigd hebben. Nienke heeft een sportievere droom: het rennen van de Big 5 marathon in Zuid-Afrika. Misschien wel de meest spectaculaire loopwedstrijd die er is...

Moniques favorieten

Met goed ontbijten hebben we allemaal wel eens moeite, Monique vertelt hier over haar favoriete ontbijtje (uiteraard op bed). Liever een lekkere lunch? Zolang je geen glutenallergie heb, zit je wel goed met deze tip.