Bloeien en groeien in de Hortus Botanicus

Niet alleen voor kasplantjes

Stad en plant aflopen

Ja, deze tip heeft inderdaad als strekking ‘naar planten kijken’ en ja, dat vinden we echt leuk. De Hortus Botanicus is een van de oudste botanische tuinen ter wereld en al eeuwen een populaire bestemming onder Amsterdammers. Het is namelijk een rustgevend stukje stad aan de rand van het drukke centrum, en de perfecte plek om even te ontsnappen aan onredelijk toeterende taxichauffeurs of kledingzaken die brullend luide trance draaien.

Er zijn in de Hortus meer dan 4.000 soorten planten te vinden, zowel in de buitenlucht als in de Palmenkas, de DrieKlimatenKas of de cactuskas. Er is zelfs een vlinderkas, waar de vlinders je om de oren vliegen (en om je nek, benen… eigenlijk overal omheen). Dus als je even tot rust wilt komen tijdens een hectische dag in de hoofdstad, dan raden we je aan simpelweg een tijdje naar planten te komen kijken.

Klik hier voor een dagje rust in de stad

Tip van de redactie

TIP VAN DE REDACTIE

De leukerds van Leukedingendoen doen niets liever dan jou verrassen met bijzondere vrije tijd tips. Zelf ook een goeie tip? Laat het ons weten via Twitter of Facebook.

VERGELIJKBARE LEUKE DINGEN

Vlindertuin Vlindorado

We vieren de lente en laten de lente nog iets meer kriebelen in Vlindertuin Vlindorado.

Hardlopen in de natuur

Sportkleding en hardloopschoenen aan, kies een nieuwe route uit en ga een stuk hardlopen. Gezond en met je neus tussen de bomen: heerlijk!

Gekke wijven en andere types

Wie de LINDA. leest kent ze al: de hilarische columns van Sylvia Witteman over verschillende soorten moeders.

Schatkamer Amsterdam

In de oude goudkluis van Amsterdam ligt 35 kilometer aan geluids-, film- en fotoarchieven, miljoenen kaarten, tekeningen en prenten. Een mooi kijkje in de historie van onze hoofdstad.