Brandweersurvival

Help iemand uit de brand

Hetere vuren

Tijdens een dagje brandweersurvival leer je praktische dingen, zoals hoe je als een echte professional kunt rondrennen met een brandslang, maar ook theoretische zaken, zoals hoe backdraft ontstaat en of je benzine kunt blussen met water. (En dat gaan we nu natuurlijk niet verklappen. Geen spoilers!) Andere opties zijn brandjes blussen op z’n middeleeuws (met vol te pompen emmertjes) en eh, spuitvoetbal—als we toch professioneel bezig zijn.

Ook leer je hoe dat rode ding dat op de gang hangt eigenlijk werkt, en hoe je een brandende frituurpan blust. Brandende frituurpannen zijn namelijk de nummer 1 oorzaak van woningbranden in Nederland, mocht je je afvragen of die health food-trend al een beetje is aangeslagen in dit land…

Tip van de redactie

TIP VAN DE REDACTIE

De leukerds van Leukedingendoen doen niets liever dan jou verrassen met bijzondere vrije tijd tips. Zelf ook een goeie tip? Laat het ons weten via Twitter of Facebook.

VERGELIJKBARE LEUKE DINGEN

Het land van de kangoeroes

Wat je vast niet weet, is dat Maaike Ouboter een tijdje in Australië heeft gewoond! Het kan dan wel een tikkie ver weg zijn, zo helemaal aan de andere kant van de wereld, maar toch zijn wij wel benieuwd naar de Leukste plekken van Australië.

Volg een smartlappenworkshop

Je staat onder de douche en laat jezelf vaak dan helemaal gaan. 

Leuk doen met pompoen

Wij helpen je het fenomeen ‘pompoen bewerken’ naar een hoger niveau te tillen.

Boswandeling Lage Vuursche

Weer of geen weer, Hannelore neemt haar dochter, manlief en hond regelmatig mee naar een prachtig groen bos op de Utrechtse Heuvelrug. Oké, ook omdat je daar lekker kunt lunchen.