Ontdek kunst via deze blogs

Van Artsy tot Trendbeheer

De wereld in je handen

Oh de verleidingen van het internet. Je begint op Nu.nl en voor je het weet ben je veertig linkjes verder en kijk je een uur later verschrikt op van je scherm. Beter zorg je dat je dan op wat scherpe kunstblogs hebt geklikt. Oscar weet welke...

“Musea lopen per definitie achter op de actualiteit, omdat daar het besef regeert dat je pas in de toekomst weet wat in het verleden belangrijk was. Men gaat daar niet van het heden uit. Galeries, die zijn er in alle soorten en maten, maar online vind ik mijn weg het best, omdat de wereld in je handen ligt. Ik check regelmatig amsterdamcurated.nl, Trendbeheer.com, Lostpainters.nl en Artsy.nl. Ben ik iets op het spoor, dan zoek ik daarna de galerie er wel bij, of niet, maar ik spot bij voorkeur zelf.”

VERGELIJKBARE LEUKE DINGEN

Hoe voel je je vandaag?

Soms heb je van die dagen dat je fluitend over straat loopt en soms heb je van die dagen dat je grommend over straat loopt. Met de app Mr Mood kun je dagelijks aangeven hoe je je voelt.

Hofjesroute

In de oude volksbuurt van Amsterdam zijn er nog veel verstopte stukjes wijk. Loop tijdens de hofjesroute door de Jordaan langs 24 mooie, maar vergeten hofjes. 

Groospraak

Groos. Een vergeten Hollands woord voor trots. Maar nog meer een conceptstore/warenhuis met alleen maar Rotterdams spul. We like!

Thuisafgehaald.nl

Er wordt zo rond zessen in een hoop keukens gekookt in Nederland. Lekker gekookt ook, vaak. En veel.