Kunst kopen is niet eng

Bij deze galeries

Van Andenken tot Zic Zerp

Stel, je wilt iets moois aan je muur. Waar begin je dan met zoeken? Oscar weet waar je moet zijn en tipt een paar bijzondere galeries met betrokken eigenaars....

“Ik vind Andenken / Battalion een sympathieke galerie in Amsterdam. De eigenaar, Hyland Mather is een relaxte dude, de kunst die hij verkoopt is niet super highbrow maar wel altijd kwalitatief goed. Amanda Marie bijvoorbeeld, wordt toch wereldwijd op goede plekken getoond, dat is echt een ontdekking van hem. Hij maakt ook veel werk van het inpakken van de kunstwerken en geeft de koper en bezoeker veel aandacht.”

Amsterdam en Rotterdam
“Goede galeries in Amsterdam zijn Gabriel Rolt en Annet Gelink, en in Rotterdam Frank Taal en Zic Zerp. Die tonen een breed aanbod van kwalitatief hoogstaande hedendaagse kunst."

Geen aanstellerij
“Mijn smaak loopt uiteen van Barry McGee tot Willem van Althuis, en van Maurizio Cattelan tot Friedrich Vordemberge-Gildewart. Kunst moet me raken, ik houd niet van aanstellerij, moeilijkdoenerij (alleen maar om het moeilijk doen), blabla of kunst die bewust ontoegankelijk is. Ik houd van sociaal bewogen kunst, zonder dat die gelijk moralistisch of boodschapperig is. Ik houd heel erg van abstracte kunst, maar bovenal houd ik van pioniers, van loners, van mensen die de trend zetten, vaak tegen het tijdsgewricht waarin ze leven in.”

Gallery 33
"Ik wil ook graag een lans breken voor de boekhandel Books & Bubbles van Steffy Roos Du Maine, die zich geheel richt op jonge schrijvers en lezers, en de galerie die digital native Nalden recent is gestart: gallery 33."

VERGELIJKBARE LEUKE DINGEN

Populairste kledingitem op Poppy's Parade

Eva runt Poppy’s Parade, een vintange kledingshop op Facebook. Dit zijn de trends die zij signaleert bij haar fans...

Vincent van GoghHuis

Op de plek waar van Gogh geboren werd, in Zundert, staat het  Vincent van GoghHuis. De schilder neemt je mee in een reis door zijn leven. Naast dit leuke programma vind je verschillende exposities en tentoonstellingen van Vincent zijn werk, maar ook van mensen die zich door hem lieten inspireren. 

Liefdesbubbel

Voor een potje superromantisch kamperen met je 100% hunk of hunkin moet je in de Belgische Ardennen zijn. 

De Leukste Zomertips

Levensgenieter Harold weet wel hoe hij zich moet vermaken in het gezellige Rotterdam.