Kunst kopen is niet eng

Bij deze galeries

Van Andenken tot Zic Zerp

Stel, je wilt iets moois aan je muur. Waar begin je dan met zoeken? Oscar weet waar je moet zijn en tipt een paar bijzondere galeries met betrokken eigenaars....

“Ik vind Andenken / Battalion een sympathieke galerie in Amsterdam. De eigenaar, Hyland Mather is een relaxte dude, de kunst die hij verkoopt is niet super highbrow maar wel altijd kwalitatief goed. Amanda Marie bijvoorbeeld, wordt toch wereldwijd op goede plekken getoond, dat is echt een ontdekking van hem. Hij maakt ook veel werk van het inpakken van de kunstwerken en geeft de koper en bezoeker veel aandacht.”

Amsterdam en Rotterdam
“Goede galeries in Amsterdam zijn Gabriel Rolt en Annet Gelink, en in Rotterdam Frank Taal en Zic Zerp. Die tonen een breed aanbod van kwalitatief hoogstaande hedendaagse kunst."

Geen aanstellerij
“Mijn smaak loopt uiteen van Barry McGee tot Willem van Althuis, en van Maurizio Cattelan tot Friedrich Vordemberge-Gildewart. Kunst moet me raken, ik houd niet van aanstellerij, moeilijkdoenerij (alleen maar om het moeilijk doen), blabla of kunst die bewust ontoegankelijk is. Ik houd van sociaal bewogen kunst, zonder dat die gelijk moralistisch of boodschapperig is. Ik houd heel erg van abstracte kunst, maar bovenal houd ik van pioniers, van loners, van mensen die de trend zetten, vaak tegen het tijdsgewricht waarin ze leven in.”

Gallery 33
"Ik wil ook graag een lans breken voor de boekhandel Books & Bubbles van Steffy Roos Du Maine, die zich geheel richt op jonge schrijvers en lezers, en de galerie die digital native Nalden recent is gestart: gallery 33."

VERGELIJKBARE LEUKE DINGEN

Verplichte muziekliteratuur

Het is nog maar de vraag of je blij moet zijn als je kind, neefje of buurjongen aangeeft dat hij artiest wil worden. Als je de verhalen in deze muziekliteratuur moet geloven, tenminste. Toch heeft Farid de boeken verslonden.

Op Kano-date

De kano-date in het Amsterdamse bos is echt een aanrader.

Workshop tenen lezen

Wat zeggen tenen over je persoonlijkheid? Dat leer je allemaal tijdens een Workshop Tenen Lezen.

Pasta in je kerstboom

Hoewel je Cake Boss-achtige taarttaferelen ook best knutselen mag noemen, houdt Loes het liever bij de droge ingrediënten. Daar kun je namelijk ook iets heel moois van maken. Koken kan altijd achteraf nog…