Basisuitrusting voor avonturiers

Onmisbare Leatherman-tool

Verrekte handig

Wanneer je net als Aranka graag reist naar bijzondere bestemmingen, kom je wel eens voor onverwachte situaties te staan. Een goede uitrusting is dan essentiëel....

“Tijdens mijn TukTuk-avontuur had ik een duurzame Vaude-tent bij me, ideaal voor als ik geen hotel kon vinden waar mijn hond welkom was of ik ergens ‘in the middle of nowhere’ strandde. En als je dan een tent moet opzetten in het donker, dan is zo’n vreselijk uitziende mijnlamp op je hoofd ineens verrekte handig.”

Groene vakantiegids
“De Groene Vakantiegids heeft me regelmatig geholpen bij het vinden van leuke kleinschalige adresjes midden in de natuur. Verder heb ik altijd mijn Leatherman-tool bij me, een mooi apparaat met allerhande mesjes en tangen die ik gebruik voor het vijlen van mijn nagels tot het openen van blikjes en het aandraaien van schroeven. Verder onmisbaar zijn een kaart van de omgeving, een zonne-oplader voor de telefoon en uiteraard mijn hond Ki.”

Kijk op Travel2Share voor meer tips en groene adresjesFotocredit: Eric Verhoeven.

VERGELIJKBARE LEUKE DINGEN

3 originele trouwlocaties

Inge helpt je met het kiezen van een trouwlocatie en tipt 3 bijzondere plekken.

Gek doen met pompoen

Kom van 18 t/m 26 oktober naar de enige echte Pompoendagen bij Museum Klok en Peel in het Brabantse Asten.

Ondersteboven van groen

Planten zijn niet alleen heel rustgevend, maar ook gezond: ze zuiveren de lucht en zorgen voor zuurstof. Dag stress, hallo zen. Maar wat als je nou eens wat ánders wilt dan de standaard orchidee op je tafel?

Springen als een kangoeroe

Met Kangoo Jumps spring je een gat in de lucht. Letterlijk, want deze schoenen-op-veren zijn een soort combinatie van skeelers en skippyballen.