Basisuitrusting voor avonturiers

Onmisbare Leatherman-tool

Verrekte handig

Wanneer je net als Aranka graag reist naar bijzondere bestemmingen, kom je wel eens voor onverwachte situaties te staan. Een goede uitrusting is dan essentiëel....

“Tijdens mijn TukTuk-avontuur had ik een duurzame Vaude-tent bij me, ideaal voor als ik geen hotel kon vinden waar mijn hond welkom was of ik ergens ‘in the middle of nowhere’ strandde. En als je dan een tent moet opzetten in het donker, dan is zo’n vreselijk uitziende mijnlamp op je hoofd ineens verrekte handig.”

Groene vakantiegids
“De Groene Vakantiegids heeft me regelmatig geholpen bij het vinden van leuke kleinschalige adresjes midden in de natuur. Verder heb ik altijd mijn Leatherman-tool bij me, een mooi apparaat met allerhande mesjes en tangen die ik gebruik voor het vijlen van mijn nagels tot het openen van blikjes en het aandraaien van schroeven. Verder onmisbaar zijn een kaart van de omgeving, een zonne-oplader voor de telefoon en uiteraard mijn hond Ki.”

Kijk op Travel2Share voor meer tips en groene adresjesFotocredit: Eric Verhoeven.

VERGELIJKBARE LEUKE DINGEN

Audiotour door Amsterdam-Noord

Amsterdam-Noord wordt vaak afgeschilderd als de ghetto van onze hoofdstad. Behoorlijk onterecht, als je het de in Amsterdam-Noord gesitueerde redactie van Leukedingendoen vraagt.

Samen in de bedstee

Zodra je hier een voet over de drempel zet, ga je terug in de tijd.

Hottentottentipitententerrein

Romantiek hoeft wat ons betreft niet altijd alleen maar met z’n tweetjes te zijn. Het is bijvoorbeeld ook heel romantisch om gezellig met je familie of vrienden op een knusse locatie samen te zijn.

De Vreemde Eend

In huiskamercafé De Vreemde Eend zijn er regelmatig optredens van artiesten. Leuk is dat je jezelf ook op kunt geven.