Idyllische kuststreek: Poitou Charentes

Van Piratenstad tot kokkels plukken

Woeste rotsen

Frankrijk is misschien niet de eerste vakantiebestemming waar je aan denkt als je iets anders wilt. Toch tipt Aranka een streek die echt heel bijzonder is. Of je nu koters hebt, iets romantisch zoekt of juist een culinaire reis wilt maken...

“De Westkust van Frankrijk en de streek Poitou Charentes is prachtig en heel veelzijdig. Begin bij het mystieke schiereilandje Saint Michel en rijd naar piratenstad St Malo. Zak verder af langs idyllische kustplaatsjes met woeste rotsen en lieflijke baaitjes, zoals Le Pouliguen en Pornic. Rijd bij eb over het wad naar Noirmoutier en Ile waar honderden toeristen kokkels plukken. Ook Ile d’Yeu is een bezoekje waard. Neem vervolgens de tijd om La Rochelle, Rochefort en de eilanden Ile d’Oleron en Ile de Ré te bezoeken. Het is hier heerlijk om te wandelen, fietsen, watersporten, wijn drinken en zeevruchten te eten.”

Dit is Poitou Charentes

Hotels in Poitou Charantes

Fotocredit: Eric Verhoeven.

VERGELIJKBARE LEUKE DINGEN

Maak een feest van je lunch

Nederlanders zijn echte broodeters. Maar verveel jij je elke middag helemaal kapot als je je boterhamzakje of lunchbox openmaakt? Ha, dat hoeft dus niet. 

Boerderij Landzicht

Lekker rustig, zo’n plekkie op het platteland. Boerderij Landzicht ligt onder Rotterdam in Strijen en is zo’n plek waar je tot jezelf kunt komen. Leuk Mens Judith komt er graag:

Ultieme liedjes voor een serenade

Van welke muziek wordt Jaap warm? En welke liedje zingt hij het liefst als hij onder het balkon van Kim staat voor een serenade?

Winterdipsaus

Je zit jammerend voor de tv en trekt een zak chips open. Het is immers Blue Monday en de hoogste tijd voor comfort food.