Idyllische kuststreek: Poitou Charentes

Van Piratenstad tot kokkels plukken

Woeste rotsen

Frankrijk is misschien niet de eerste vakantiebestemming waar je aan denkt als je iets anders wilt. Toch tipt Aranka een streek die echt heel bijzonder is. Of je nu koters hebt, iets romantisch zoekt of juist een culinaire reis wilt maken...

“De Westkust van Frankrijk en de streek Poitou Charentes is prachtig en heel veelzijdig. Begin bij het mystieke schiereilandje Saint Michel en rijd naar piratenstad St Malo. Zak verder af langs idyllische kustplaatsjes met woeste rotsen en lieflijke baaitjes, zoals Le Pouliguen en Pornic. Rijd bij eb over het wad naar Noirmoutier en Ile waar honderden toeristen kokkels plukken. Ook Ile d’Yeu is een bezoekje waard. Neem vervolgens de tijd om La Rochelle, Rochefort en de eilanden Ile d’Oleron en Ile de Ré te bezoeken. Het is hier heerlijk om te wandelen, fietsen, watersporten, wijn drinken en zeevruchten te eten.”

Dit is Poitou Charentes

Hotels in Poitou Charantes

Fotocredit: Eric Verhoeven.

VERGELIJKBARE LEUKE DINGEN

Hoge hak-bestendige uitjes

Zwarte vegen onder je ogen en acute blaren tijdens een romantisch afspraakje zijn natuurlijk behoorlijk ongewenst. Beautyblogger Aranka weet romantische uitjes waar je make-up niet van uitloopt.

Toevallig óók in Dordrecht?

De kans dat ze met Koningsdag nog een bedje voor je vrij hebben als onze Willy in Dordrecht acte de présence geeft, achten we vrij klein.

Viva Cuba

Kim houdt van een gezellig sfeertje op reis. En dat vindt ze in warme landen zoals Cuba en Italië. 

Wonen als Frodo

Altijd al als eens Frodo willen overnachten? In Castricum kan dat gewoon. Je vind er namelijk slaapplekken geïnspireerd op de wereldberoemde meesterwerken van Tolkien.