Idyllische kuststreek: Poitou Charentes

Van Piratenstad tot kokkels plukken

Woeste rotsen

Frankrijk is misschien niet de eerste vakantiebestemming waar je aan denkt als je iets anders wilt. Toch tipt Aranka een streek die echt heel bijzonder is. Of je nu koters hebt, iets romantisch zoekt of juist een culinaire reis wilt maken...

“De Westkust van Frankrijk en de streek Poitou Charentes is prachtig en heel veelzijdig. Begin bij het mystieke schiereilandje Saint Michel en rijd naar piratenstad St Malo. Zak verder af langs idyllische kustplaatsjes met woeste rotsen en lieflijke baaitjes, zoals Le Pouliguen en Pornic. Rijd bij eb over het wad naar Noirmoutier en Ile waar honderden toeristen kokkels plukken. Ook Ile d’Yeu is een bezoekje waard. Neem vervolgens de tijd om La Rochelle, Rochefort en de eilanden Ile d’Oleron en Ile de Ré te bezoeken. Het is hier heerlijk om te wandelen, fietsen, watersporten, wijn drinken en zeevruchten te eten.”

Dit is Poitou Charentes

Hotels in Poitou Charantes

Fotocredit: Eric Verhoeven.

VERGELIJKBARE LEUKE DINGEN

Uit eten voor minder dan een tientje

Uit eten voor weinig. Het is een uitdaging, maar zeker niet onmogelijk. Speciaal voor de Amsterdammers onder ons de favoriete cheap ass restaurants van foodblogger Leonie.

De beste verhaaltjes-voor-het-slapen-gaan

Vandaag even niet de deur uit maar lekker op tijd naar bed? Lees dan verder om erachter te komen wat de favoriete kinderverhaaltjes en liedjes zijn van Regina en haar dochter Bardot.

Deliplein op Katendrecht

Harold Smits is een échte culinaire Rotterdammer. En wat vraag je aan zo’n eetfanaat? De Leukste én lekkerste eetplekjes van Rotjeknor natuurlijk! Maar waar krijgen Rotterdammers nou echt een knorrende maag van?

Eva's favoriete kleding

Benieuwd naar Eva's favoriete kledingstuk? Het is in ieder geval erg vrolijk en heeft een geschiedenis...