Idyllische kuststreek: Poitou Charentes

Van Piratenstad tot kokkels plukken

Woeste rotsen

Frankrijk is misschien niet de eerste vakantiebestemming waar je aan denkt als je iets anders wilt. Toch tipt Aranka een streek die echt heel bijzonder is. Of je nu koters hebt, iets romantisch zoekt of juist een culinaire reis wilt maken...

“De Westkust van Frankrijk en de streek Poitou Charentes is prachtig en heel veelzijdig. Begin bij het mystieke schiereilandje Saint Michel en rijd naar piratenstad St Malo. Zak verder af langs idyllische kustplaatsjes met woeste rotsen en lieflijke baaitjes, zoals Le Pouliguen en Pornic. Rijd bij eb over het wad naar Noirmoutier en Ile waar honderden toeristen kokkels plukken. Ook Ile d’Yeu is een bezoekje waard. Neem vervolgens de tijd om La Rochelle, Rochefort en de eilanden Ile d’Oleron en Ile de Ré te bezoeken. Het is hier heerlijk om te wandelen, fietsen, watersporten, wijn drinken en zeevruchten te eten.”

Dit is Poitou Charentes

Hotels in Poitou Charantes

Fotocredit: Eric Verhoeven.

VERGELIJKBARE LEUKE DINGEN

Liefs uit Utrecht

Dat Utrecht romantisch is komt misschien wel door de gracht die door de binnenstad heen kronkelt. Maar er is meer aan romantiek te vinden dan alleen de grachten... 

Favoriete vakanties

Hayo gaat graag naar een plek die hij al kent. Dan hoef je geen moeite te doen om de plek te ontdekken, maar kun je juist lekker ontspannen. Je moet je wél goed kunnen vermaken volgens Hayo!

De leukste dag van Judith

Als Judith 24 uur lang al het geld en tijd van de wereld zou hebben, dan zouden we haar de hele dag niet zien want dan zit ze gegarandeerd aan de andere kant van de wereld. Lees maar wat ze allemaal van plan is.

Riddertoernooi in Kasteel Hoensbroek

Dit jaar barst in Kasteel Hoensbroek de strijd los om de schoonste jonkvrouw en het grootste ridderlijke ego. Als je niet zo van lansen houdt, is boogschieten natuurlijk ook een optie. Moge de beste ridder winnen!