Eco-hotel Areias do Seixo

Via de schuifpui zo de duinen in

Charmant en intiem

Als je bij ecologische en duurzame vakanties denkt aan twee weken zaden eten, opgewarmd in een kuiltje in de grond voor je ademende, biologisch afbreekbare tent, dan heb je het mis. Toch Aranka?

Areias do Seixo bij Torres Vedras (Portugal) is een geweldig eco-hotel, dat charme en intimiteit combineert met luxe en stijl. De kamers hebben een hangende design open haard, houten hemelbed en een grote schuifpui, die je via de tuin naar de duinen brengt. In het kleurrijke restaurant eet je heerlijk verse vis en groente uit eigen kas. Met name de sfeer hier, vind ik heel prettig. ‘s Avonds bij het open vuur poft eigenaar Goncalo kastanjes terwijl zijn vrouw Marta zingt en gitaar speelt.”

 

 Fotocredit: Eric Verhoeven.

Zin om luxe te vertoeven?

Boek dit eco-hotel snel hier

VERGELIJKBARE LEUKE DINGEN

DoorMeal

Ja ja, gezond eten is goed. Weten we allemaal, maar soms heb je het gewoon zó druk dat je even geen tijd hebt om verse groenten te scoren. 

Romantische spulletjes voor thuis

De ironie des levens: van romantiek komen kinderen, maar van kinderen komt nauwelijks nog romantiek. Gelukkig kun je de liefdesidylle ook thuis best een beetje vormgeven, met kaarsen en een bevallig blousje. Toch, Trudy?

Oh, oh een cadeau!?

De boombox staat klaar, de gondel ligt al in het water te dobberen, het bed is versierd met mooie rode rozen en het huis wemelt in de Valentijnssfeer door het romantische kaarslicht. Kortom je hebt alle clichés uit de kast gehaald, maar bent één ding vergeten: het cadeau! Je kan natuurlijk een duur geurtje kopen of je liefde mee uit eten nemen, maar dat is toch ietwat onorigineel. Je had al zo je best gedaan! Pak het dus dit jaar eens anders aan en verras je schatje op een van de volgende 5 manieren:

Creatieve inspiratie op doen

Soms vind je inspiratie al bij je eigen voordeur - bijvoorbeeld als een lieveheersbeestje de lente aankondigt op je deurmat - en soms moet je er wat harder naar zoeken. Lisa tipt een hoop craft-events en een reeks magazines waarin zij graag naar moois snuffelt.