Organiseer een improvisatiediner

Houd je aan de spelregels

Leuk en lekker

Wanneer je de woorden ‘culinair’ en ‘verrassing’ in dezelfde zin tegenkomt, is de kans dat je iets bijzonders krijgt voorgeschoteld, net zo groot als Henny Huisman die opeens met een bos bloemen en camera voor je deur staat. Toch heeft Maarten een culinaire tip die altijd verrassend uitpakt...

“Een vriend van me doet aan improvisatietheater en door hem werd ik een paar jaar geleden een keer uitgenodigd om deel te nemen aan een improvisatiediner. Sinds die keer heb ik het zelf al een stuk of zes keer georganiseerd en het is echt heel erg leuk en lekker. Dit zijn de spelregels:”

Spelregels Improvisatiediner

- Iedere deelnemer neemt één (vers) product/ingrediënt mee (bijvoorbeeld: groente, stuk vlees, kaas etc.)

- Het product / ingrediënt moet uiteraard van goede kwaliteit zijn.

- Je moet het product geheim houden voor de andere deelnemers. En dus van te voren niks af spreken.

- Je mag geen kant-en-klare producten meenemen (dus geen pizza).

- Elk gerecht dat al een naam heeft mag niet.

- De hoeveelheid van het ingrediënt moet met behulp van andere ingrediënten voldoende zijn om een klein gerecht voor tien personen te maken: denk bijvoorbeeld aan 400 gram vlees of 1 knolselderij.

- Op de avond zelf benader je met je eigen ingrediënt iemand anders om met zijn of haar ingrediënt een gerecht te maken.

- Uiteindelijk maak je met alle ingrediënten verschillende gerechten of hapjes, zodat we aan het einde van de avond een heerlijk diner hebben bereid en gegeten, uiteraard gecombineerd met passende wijnen.

VERGELIJKBARE LEUKE DINGEN

Restaurant Meesters

In die tijd opende restaurant Meesters: in een prachtig oud pand, met echt goed eten en goed personeel met aandacht voor kwaliteit en ... mij.

Blijven drijven

Het staat bovenaan menig bucket list, drijven in de dode zee. Het is alleen zo ver! Maar wij hebben de oplossing: ‘floaten’.

De Leukste webshops

Leuk Mens Natascha en oprichtster van Flavourites, zet voor haar werk de leukste webshops op een rijtje. Maar wat vindt ze zélf nou de allertofste webshops om in haar vrije tijd af te struinen?

Eten in de lichttoren van Eindhoven

Eindhoven staat ook wel bekend als de lichtstad van Nederland. Wat is er dan leuker om aan tafel te gaan op de meest lichtgevende plek van deze Brabantse stad?