Organiseer een improvisatiediner

Houd je aan de spelregels

Leuk en lekker

Wanneer je de woorden ‘culinair’ en ‘verrassing’ in dezelfde zin tegenkomt, is de kans dat je iets bijzonders krijgt voorgeschoteld, net zo groot als Henny Huisman die opeens met een bos bloemen en camera voor je deur staat. Toch heeft Maarten een culinaire tip die altijd verrassend uitpakt...

“Een vriend van me doet aan improvisatietheater en door hem werd ik een paar jaar geleden een keer uitgenodigd om deel te nemen aan een improvisatiediner. Sinds die keer heb ik het zelf al een stuk of zes keer georganiseerd en het is echt heel erg leuk en lekker. Dit zijn de spelregels:”

Spelregels Improvisatiediner

- Iedere deelnemer neemt één (vers) product/ingrediënt mee (bijvoorbeeld: groente, stuk vlees, kaas etc.)

- Het product / ingrediënt moet uiteraard van goede kwaliteit zijn.

- Je moet het product geheim houden voor de andere deelnemers. En dus van te voren niks af spreken.

- Je mag geen kant-en-klare producten meenemen (dus geen pizza).

- Elk gerecht dat al een naam heeft mag niet.

- De hoeveelheid van het ingrediënt moet met behulp van andere ingrediënten voldoende zijn om een klein gerecht voor tien personen te maken: denk bijvoorbeeld aan 400 gram vlees of 1 knolselderij.

- Op de avond zelf benader je met je eigen ingrediënt iemand anders om met zijn of haar ingrediënt een gerecht te maken.

- Uiteindelijk maak je met alle ingrediënten verschillende gerechten of hapjes, zodat we aan het einde van de avond een heerlijk diner hebben bereid en gegeten, uiteraard gecombineerd met passende wijnen.

VERGELIJKBARE LEUKE DINGEN

Maak een feest van je lunch

Nederlanders zijn echte broodeters. Maar verveel jij je elke middag helemaal kapot als je je boterhamzakje of lunchbox openmaakt? Ha, dat hoeft dus niet. 

Vitamine uit de machine

Zelf noemen ze zich kwekerij Brieljant, maar wij zeggen gewoon kwekerij Briljant. Want als je bedenkt om op je erf een Vitamine Machine neer te zetten waarin je dagelijks verse groenten en fruit aanbiedt dan weet je wel wat Leuk is.

Workshop paling roken

Er komt een heel lekker soundje uit paling, maar het is nog lekkerder om ze te eten én zelf te bereiden!

Afkicken van werk

Nathalie is een béétje een workaholic. En gelukkig maar, anders was Map of Joy vast veel minder leuk. Ik kan me serieus niet herinneren hoe het is om een echt vrije dag te hebben. Wat ik ook doe, waar ik ook ben, wie ik ook spreek, ik ben altijd bezig met mijn werk. Of ik er iets mee kan voor mijn site. Gelukkig voelt het helemaal niet als werk en zou ik het niet anders willen.