OVERNACHTEN IN EEN SCHUILKERKJE

Een antiek maar ook modern kerkje, midden in Amsterdam

GOEDGELOVIG

In een steegje achter het Rembrandtplein in Amsterdam staat een eeuwenoud schuilkerkje dat in de 18de eeuw werd gebruikt om in het geniep het rooms katholieke geloof te kunnen belijden. In die tijd kon je daar namelijk voor vervolgd worden, dus moest dat stiekem gebeuren.

Het kerkje is een authentiek stukje erfgoed uit de geschiedenis van Amsterdam… en nu staat er een home cinema set en kun je er overnachten. Het appartement is van alle moderne gemakken voorzien. En misschien is het een beetje raar om een Nespresso-apparaat tegen te komen in een eeuwenoud gebedshuis, maar aan de andere kant hoe vaak ben je niet in een monument geweest waarvan je dacht: ik had het hier nog net iets mooier gevonden als er WiFi was geweest?

Tip van de redactie

TIP VAN DE REDACTIE

De leukerds van Leukedingendoen doen niets liever dan jou verrassen met bijzondere vrije tijd tips. Zelf ook een goeie tip? Laat het ons weten via Twitter of Facebook.

VERGELIJKBARE LEUKE DINGEN

Winkel van Nijntje

Welk konijn in Nederland kan in zeggen dat ‘ie een eigen winkel heeft? Nijntje natuurlijk. Wat zal Stampertje jaloers zijn…

De allermooiste bruidstaarten

Aangezien alles op dè dag voor de rest van je leven in je geheugen gegrift blijft staan, moet je ook over ditstukje glazuurgekmakend suikerwerk goed nadenken...

Valentijn, ehm nee.

Roze bloemetjes en rode hartjes. Getsie! Overdreven gedoe, Valentijnsdag. Misschien ben je gewoon even niet verliefd, niet opzoek of vier je al 365 dagen in het jaar Valentijn… Gelukkig hebben wij de tip: vandaag trek jij namelijk lekker demonstratief je coolste outfit aan! Met coolste bedoelen wij een Onesie. Een wat? Een wansie, zo spreek je het uit. Maar check vooral even de foto hiernaast.

Gek op fotografie? Bezoek UNSEEN

Benieuwd naar nieuw fotografietalent? Roy weet waar je moet zijn..