OVERNACHTEN IN EEN SCHUILKERKJE

Een antiek maar ook modern kerkje, midden in Amsterdam

GOEDGELOVIG

In een steegje achter het Rembrandtplein in Amsterdam staat een eeuwenoud schuilkerkje dat in de 18de eeuw werd gebruikt om in het geniep het rooms katholieke geloof te kunnen belijden. In die tijd kon je daar namelijk voor vervolgd worden, dus moest dat stiekem gebeuren.

Het kerkje is een authentiek stukje erfgoed uit de geschiedenis van Amsterdam… en nu staat er een home cinema set en kun je er overnachten. Het appartement is van alle moderne gemakken voorzien. En misschien is het een beetje raar om een Nespresso-apparaat tegen te komen in een eeuwenoud gebedshuis, maar aan de andere kant hoe vaak ben je niet in een monument geweest waarvan je dacht: ik had het hier nog net iets mooier gevonden als er WiFi was geweest?

Tip van de redactie

TIP VAN DE REDACTIE

De leukerds van Leukedingendoen doen niets liever dan jou verrassen met bijzondere vrije tijd tips. Zelf ook een goeie tip? Laat het ons weten via Twitter of Facebook.

VERGELIJKBARE LEUKE DINGEN

De lekkerste luchtjes

Een lekker luchtje is een cadeautje voor jezelf, je (potentiele) vlam en alle andere mensen die bij je in de buurt komen op een dag. Anna Nikbakht Nooshin weet als hoofdredacteur van NSMBL precies waar je de smakelijkste exemplaren scoort..

De kracht van stoom

Hoe werkt een stoommachine? En waar werden ze vroeger voor gebruikt? Je kunt met het hele gezin het antwoord vinden bij het Stoommachine Museum in Medemblik.

Zij een nachtje, jullie een nachtje

Zijn jullie een reislustig koppel? En hebben jullie een logeerkamer of kunnen jullie af en toe jullie huis uit? Dan is Nightswapping het helemaal. 

Zweedse lekkernijen onder de Dom

Bij Carla’s Conditorie onder de Utrechtse Dom eet je Smörgas en Kanelbullars tijdens je Fika, een Zweedse koffiepauze. Hoe je dit allemaal uitspreekt? Geen idee, maar lekker is het wel!