Overnachten in een houten iglo

Een slaapplek die uit het goede hout gesneden is

VOOR ALS JE VAN HOUT HOUT

Ze zeggen dat een iglo warm is van binnen, ondanks het feit dat-ie helemaal van ijs is gemaakt. Dat kan best, maar om nou te overnachten in zo’n ijskoepel, en het risico te lopen dat je ’s ochtends een uur bezig bent om het gevoel in je tenen weer terug te krijgen—nee, bedankt.

Maar dat hoeft ook helemaal niet. In recreatiecentrum Delftse Hout in, eh, Delft, staat een grote iglo die niet gemaakt is van ijs, maar van hout. Het is een soort wiskundig gevormd kunstwerk dat van bijna (er is geen badkamer) alle luxe is voorzien, en waar je in totaal met z’n zessen in kunt slapen. De iglo is bestand tegen alle seizoenen, dus over koude tenen hoef je je geen zorgen te maken.

Tip van de redactie

TIP VAN DE REDACTIE

De leukerds van Leukedingendoen doen niets liever dan jou verrassen met bijzondere vrije tijd tips. Zelf ook een goeie tip? Laat het ons weten via Twitter of Facebook.

VERGELIJKBARE LEUKE DINGEN

Gelukspoppetje nodig?

Op dagen zoals vrijdag de 13e zijn het toch de hoefijzers, konijnenpootjes en gelukspoppetjes die je er doorheen slepen

De Big 5 marathon

Sommige mensen willen voordat ze sterven een handtekening van Gerard Joling bemachtigd hebben. Nienke heeft een sportievere droom: het rennen van de Big 5 marathon in Zuid-Afrika. Misschien wel de meest spectaculaire loopwedstrijd die er is...

Pimp je lege wijnfles

Als je te lui bent om naar de glasbak te sjokken, kun je altijd nog je lege flessen upgraden. Hoe dan? Nou heel erg simpel, gewoon met touw! Een ideaal klusje voor die druilerige zondag. 

Top boeken

Op Mister Koreander staat dat Jan Wicher als eerste naar de boekenkast kijkt als hij bij mensen thuis komt. Wij vroegen hem welke boeken directe goedkeuring verdienen en welke boeken je maar beter kunt verstoppen.