Overnachten in een houten iglo

Een slaapplek die uit het goede hout gesneden is

VOOR ALS JE VAN HOUT HOUT

Ze zeggen dat een iglo warm is van binnen, ondanks het feit dat-ie helemaal van ijs is gemaakt. Dat kan best, maar om nou te overnachten in zo’n ijskoepel, en het risico te lopen dat je ’s ochtends een uur bezig bent om het gevoel in je tenen weer terug te krijgen—nee, bedankt.

Maar dat hoeft ook helemaal niet. In recreatiecentrum Delftse Hout in, eh, Delft, staat een grote iglo die niet gemaakt is van ijs, maar van hout. Het is een soort wiskundig gevormd kunstwerk dat van bijna (er is geen badkamer) alle luxe is voorzien, en waar je in totaal met z’n zessen in kunt slapen. De iglo is bestand tegen alle seizoenen, dus over koude tenen hoef je je geen zorgen te maken.

Tip van de redactie

TIP VAN DE REDACTIE

De leukerds van Leukedingendoen doen niets liever dan jou verrassen met bijzondere vrije tijd tips. Zelf ook een goeie tip? Laat het ons weten via Twitter of Facebook.

VERGELIJKBARE LEUKE DINGEN

Word een beter mens met Lift.do

Moet je vandaag nog sporten, gezond eten, je ouders bellen en iets liefs kopen voor je verkering, maar ontbreekt het je aan motivatie? Dan is Lift.do iets voor jou. Er is een website én een app van. App-fanaat Milan van den Bovenkamp gebruikt de laatste.

De Leukste webshops

Leuk Mens Natascha en oprichtster van Flavourites, zet voor haar werk de leukste webshops op een rijtje. Maar wat vindt ze zélf nou de allertofste webshops om in haar vrije tijd af te struinen?

De beste kinderplekken in de stad

Voorkom jengelende koters en zoek een kindvriendelijk plekje op. Bettina heeft de beste cafeetjes, terrasjes en andere plekjes in Amsterdam die wel aan kinderen hebben gedacht voor je op een rijtje gezet.

Hooi-hotel

Als boerenkinderen overnachten in het hooi. Dat kan in het Hooi-hotel, geheel in stijl op de hooizolder.