Hofjesroute door Amsterdam

24 verstopte stukken wijk

In de Jordaan

André en Johnny zongen er niet zomaar over. De Jordaan in Amsterdam is namelijk nog steeds de gezelligste en levendigste buurt van de stad. Met heel veel kleine stiekeme pleintjes en poortjes waar de meeste mensen pardoes voorbijlopen. Wil je de 24 verstopte stukjes Jordaan ontdekken? Doe dan de Hofjesroute van Jordaanweb. Print op de website de plattegrond uit en loop van het Raepenhofje naar het Brienenhofje. Niet alle hofjes zijn toegankelijk voor bezoekers, maar wie weet hoe ver je met een vriendelijk praatje met een bewoner komt.

Tip van de redactie

TIP VAN DE REDACTIE

De leukerds van Leukedingendoen doen niets liever dan jou verrassen met bijzondere vrije tijd tips. Zelf ook een goeie tip? Laat het ons weten via Twitter of Facebook.

VERGELIJKBARE LEUKE DINGEN

Nooit meer slechte foto ’s

Hoe zou de wereld eruit zien zonder Instagram? Veel minder mooi. Met Instagram maak je nooit geen slechte foto’s meer en ziet onze aardkloot er altijd zonniger uit. 

Workshop wildplukken

Je voelt, kneust, ruikt, knipt en plukt de heerlijkste wilde planten, noten, bessen en paddenstoelen: dit is wildplukken!

Spring maar achterop bij mij

Vergeet de taxi. Als je een lift wil door Amsterdam, spring je voortaan gewoon bij iemand achterop! Moet diegene wel een Yellow Backie hebben. Spot je iemand met zo’n typische gele bagagedrager, dan mag je heel hard ‘BACKIE!’ roepen. 

Top 4 lekkerste pizza's in Amsterdam

Het lievelingseten van collega Elisabeth is pizza. Dat steekt ze niet onder stoelen of banken en ze heeft er zelfs een clubje voor opgericht met 4 vriendinnen: De Pizzaclub (die zag je niet aankomen he). Waarom zo’n Pizzaclub, Elisabeth?