Hofjesroute door Amsterdam

24 verstopte stukken wijk

In de Jordaan

André en Johnny zongen er niet zomaar over. De Jordaan in Amsterdam is namelijk nog steeds de gezelligste en levendigste buurt van de stad. Met heel veel kleine stiekeme pleintjes en poortjes waar de meeste mensen pardoes voorbijlopen. Wil je de 24 verstopte stukjes Jordaan ontdekken? Doe dan de Hofjesroute van Jordaanweb. Print op de website de plattegrond uit en loop van het Raepenhofje naar het Brienenhofje. Niet alle hofjes zijn toegankelijk voor bezoekers, maar wie weet hoe ver je met een vriendelijk praatje met een bewoner komt.

Tip van de redactie

TIP VAN DE REDACTIE

De leukerds van Leukedingendoen doen niets liever dan jou verrassen met bijzondere vrije tijd tips. Zelf ook een goeie tip? Laat het ons weten via Twitter of Facebook.

VERGELIJKBARE LEUKE DINGEN

Chinees eten zoals het hoort

Piet van BAK restaurant weet wel waar je de mosterd haalt. Of de lekkerste Pekingeend, in dit geval. Waar in Amsterdam scoor je de beste exotische maaltijd?

Amsterdamse restaurants met de beste wijnkaart

Een goede menukaart betekent niet automatisch een smakelijke wijnselectie. Voor iedereen die het glas stiekem belangrijker vindt dan het bord tipt Harold restaurants met de beste wijnkaarten...

Jouw Wereld, Mijn Wereld in Museon

Niet alle musea zijn geschikt voor kinderen. In het Museon in Den Haag 

Op de waterfiets door Utrecht

Vanaf het water ziet de binnenstad van Utrecht er totaal anders uit. Daarom is het zeker de moeite waard om er een keer te gaan waterfietsen.