Organiseer een food fight

Doe eens een gooi

VERSPILLEN WAT DE POT SCHAFT

Een food fight lijkt in eerste instantie niet het soort evenement dat je zomaar even organiseert, maar het is misschien wel makkelijker dan je denkt. Hier is een beknopt plan.

De voorbereiding
Koop grote stukken plastic of dekzeil bij je dichtstbijzijnde bouwmarkt. Schuif je meubels aan de kant en haal je muren leeg, en bevestig het plastic of dekzeil over de vloer, over je meubels en aan al je muren. Overweeg in het geval van plastic een dubbele laag op je vloer. Trek deze bedekking van je vloer helemaal door tot aan je badkamer, want mensen zullen daar uiteindelijk willen zijn. Zet een emmer in je douche zodat je gasten tijdens het opfrissen de grotere etensresten daarin kunnen dumpen, in plaats van dat ze er je afvoerpijpen mee vetmesten. Mocht je het niet aandurven om je badkamer ter beschikking te stellen, dan kun je ook je tuinslang inschakelen en buiten een douche improviseren.

Het eten
Denk in effect. Een klein kwakje dubbelvla heeft al veel meer visueel effect dan een hele emmer vol doperwten, omdat die toch maar op de grond rollen en daar vervolgens een beetje nutteloos liggen te zijn. Vergeet doperwten dus, en denk liever aan pudding, gekookte spaghettislierten, salade, pastasaus, kokosmelk, appelmoes, mayonaise en schepijs. En maak het bedrag dat je aan eten uitgeeft ook even over aan Unicef, dat is wel zo netjes.

De uitnodiging
Zorg dat al je gasten een set extra kleding meenemen, in een tas waar ze na afloop hun vieze kleding in kunnen stoppen. Vermeld verder dat ze hun eigen handdoek regelen, net als een eigen voorraadje slagroomspuiten, want slagroomspuiten zijn altijd goed om bij je te hebben (ook als je geen food fight gaat bezoeken, overigens). En vergeet je gasten niet te melden dat het op prijs wordt gesteld als ze na afloop helpen opruimen, en dat er een algeheel verbod geldt op doperwten.

De food fight zelf
Laat je gasten sowieso hun schoenen uitdoen, zodat het plastic op de vloer niet scheurt. Je kunt in eerste instantie een spelelement aan de food fight toevoegen, want een gevecht zonder regels wordt het uiteindelijk toch wel. Deel bijvoorbeeld de groep op in twee teams, die omstebeurt een poging mogen doen de anderen te besmeuren. Uiteindelijk zullen jullie elkaar toch wel de hachee in de haren smeren, dus waarom niet beginnen met de pretentie van een reglement? Veel plezier en eet vijandelijk!

Tip van de redactie

TIP VAN DE REDACTIE

De leukerds van Leukedingendoen doen niets liever dan jou verrassen met bijzondere vrije tijd tips. Zelf ook een goeie tip? Laat het ons weten via Twitter of Facebook.

VERGELIJKBARE LEUKE DINGEN

Herinneringen vastleggen

Leg zoveel mogelijk herinneringen vast! We hebben twee leuke tips voor je.

Eten op straat

Vooruitlopen op allerhande culinaire trends, daar is Nederland misschien niet zo goed in. Het importeren van allerlei lekkers en het integreren van smakelijke eetgewoontes, dat kunnen we wel weer heel goed. Welke nog onbekende culinaire trend zou Marjan Ippel hier met open armen ontvangen?

Schippers van de Kameleon

De Schippers van de Kameleon, wie kent ze niet? Stap aan boord met een echt kameleonfiguur en beleef de spannendste avonturen op het avontureneiland

Biertjes met uitzicht

Leuk mens Harold van Cinema Culinair is altijd op de hoogte van het lekkerste Leukste in Rotterdam. Daarom tipt hij ons eens in de zoveel tijd de lekkerste plekken van onze havenstad!