Roofvogelworkshop

Leer hoe je een loer draait (nee, echt)

BETER EEN VOGEL OP DE ARM

Tijdens een roofvogelworkshop maak je kennis met meerdere roofvogels, waaronder de valk, de arend maar ook de uil, om uiteindelijk zelf met de roofvogels te gaan vliegen. Oké niet zelf zelf, maar je weet wat we bedoelen.

Tijdens deze les leer je van professionele valkeniers allerlei valkerijtechnieken, waaronder het draaien van een loer. Die uitdrukking komt namelijk uit de valkerij vandaan: een loer is een met zand gevulde leren buidel waar een stuk vlees op wordt bevestigd. Vervolgens wordt de loer gedraaid, zodat de roofvogel denkt dat het een nog levende prooi is en op die manier wordt teruggelokt naar de valkenier. Stel nou dat je toch besluit deze workshop niet te gaan doen, dan heb je toch nog iets aan dit stukje tekst gehad.

Tip van de redactie

TIP VAN DE REDACTIE

De leukerds van Leukedingendoen doen niets liever dan jou verrassen met bijzondere vrije tijd tips. Zelf ook een goeie tip? Laat het ons weten via Twitter of Facebook.

VERGELIJKBARE LEUKE DINGEN

Meneer Paprika

Bij Meneer Paprika in Haarlem is het altijd een vrolijke boel. Deze speelgoed-annex-koffietent-annex-shop-in-shop staat namelijk propvol fijne spulletjes. 

Wie kookt? Tante Bep!

Een lieve tante die voor je zorgt en altijd wat lekkers voor je heeft: zo moet je Tante Bep een beetje zien.

Lof der Zoetheid

Moeder en dochter Anastasia en Elena de Ruyter houden van mooi én lekker eten. Want, zo zegt Anastasia: ‘Het leven is te kort om vies te eten’.

Lekker eten

Hier vind je onze drie Rotterdamse top-tips als het gaat om eten en drinken.