Cultureel layaren

Cultuur snuiven in Rotterdam

Met je smartphone

Layar, dat is die redelijk spectaculaire app waarmee je ziet wat huizen kosten, waar de dichtsbijzijnde pinautomaat is en welke films er in de bios in de buurt draaien. 

Maar wat moet je nu met dit augmented reality speeltje voor je smartphone als je weinig geeft om plat consumeren maar wel into kunst en cultuur bent? De Gemeente Rotterdam heeft de Rotterdam Culture Layar gemaakt. Hiermee vind je al lopend door de stad of er iets in de buurt te doen is. Iets verfijnds welteverstaan. 

Hoe kan ik layaren

Download eerst de Layar app
in de iTunes Store of de
Android Market. Zoek vervolgens
naar ‘Rotterdam culture’.

Tip van de redactie

TIP VAN DE REDACTIE

De leukerds van Leukedingendoen doen niets liever dan jou verrassen met bijzondere vrije tijd tips. Zelf ook een goeie tip? Laat het ons weten via Twitter of Facebook.

VERGELIJKBARE LEUKE DINGEN

Met Nico Dijkshoorn in het Kroller Muller

Leer kunst kijken op een onvergetelijke manier en doe een audiotour met de stem en teksten van Nico Dijkshoorn in het Kröller Müller museum.

Maak online je reisdagboek

Tijdens je reis weet je ‘t zeker: dit ga je de rest van je leven onthouden. Je weet precies welke dag je wat hebt gedaan, wat je hebt gegeten, wie je hebt ontmoet, welke avonturen je hebt beleefd… maar een jaar later ben je stiekem toch de helft alweer kwijt.

Totem Cups

Als je na het afwassen niet gelijk je opgestapelde glazen wilt opruimen, komen deze Totem Cups erg goed van pas.

Braziliaans smullen

Wanneer je aan Zuid-Amerika denkt, denk je al gauw aan kleurrijk voedsel, aparte receptjes maar ook aan héél veel vlees.