Cultureel layaren

Cultuur snuiven in Rotterdam

Met je smartphone

Layar, dat is die redelijk spectaculaire app waarmee je ziet wat huizen kosten, waar de dichtsbijzijnde pinautomaat is en welke films er in de bios in de buurt draaien. 

Maar wat moet je nu met dit augmented reality speeltje voor je smartphone als je weinig geeft om plat consumeren maar wel into kunst en cultuur bent? De Gemeente Rotterdam heeft de Rotterdam Culture Layar gemaakt. Hiermee vind je al lopend door de stad of er iets in de buurt te doen is. Iets verfijnds welteverstaan. 

Hoe kan ik layaren

Download eerst de Layar app
in de iTunes Store of de
Android Market. Zoek vervolgens
naar ‘Rotterdam culture’.

Tip van de redactie

TIP VAN DE REDACTIE

De leukerds van Leukedingendoen doen niets liever dan jou verrassen met bijzondere vrije tijd tips. Zelf ook een goeie tip? Laat het ons weten via Twitter of Facebook.

VERGELIJKBARE LEUKE DINGEN

Ervaar de stad als een local

Voor de avonturiers onder ons: wil je een keer buiten de gebaande paden treden tijdens je stedentripje in het buitenland? 

Creatief met tape

Wil je je huis een beetje opfleuren, maar heb je geen zin/geld om muren te verven of nieuwe spullen te kopen? Doe ’t met washi tape!

Verrassend theater

"Het bezoeken van mooie voorstellingen met fijne liedjes erin daar vul ik graag mijn tijd mee."

Cafés met de beste muziek

Op café gaan is sowieso geen straf, maar als er ook nog een moppie mooie muziek opstaat dan kan de avond helemaal niet meer stuk. Vincent Reinders – oprichter van muziekwebsite 22tracks – weet wel welke plekken hij uitkiest voor zijn portie pils ende patat.