Bekijk een museum met je webcam

Google Art Project

stel je collectie samen

Dat kunst steeds laagdrempeliger wordt is onder andere te danken aan Google. Met het Google Art Project kun je nu vanachter je laptop of tablet de meest prachtige werken tot in detail bekijken. Toch Roy?

“Wat ik een van de meest bijzondere ontwikkeling vind, is het Google Art Project. Geweldig dat Google kunst en collecties in kaart brengt. Voor heel veel musea is de digitalisering van hun collectie al jaren een blok aan het been en Google doet het gewoon.”

“Je kunt op het Google Art Project dwalen door verschillende musea, zoals het Museum of Modern Art in New York. Of de collectie van bijvoorbeeld het Chicago Art Institute tot in detail observeren en die, à la Streetview, op zaal zien hangen. En je kunt ook je eigen collectie samenstellen of die van anderen bekijken: het project is continu in ontwikkeling.”

VERGELIJKBARE LEUKE DINGEN

Filmcursus in Utrecht

Wil jij eens wat dieper de filmwereld induiken? Schrijf je dan in voor een filmcursus!

Online kunst bestellen

Wil je kunst in huis? Dan hoef je echt geen ramkraak te plegen in een museum. Veel makkelijker is om een prachtig werk te lenen of kopen bij ArtOlive.

Sterrenlunch bij RIJKS

Ga je binnenkort het Rijksmuseum bezoeken? Reserveer op tijd en lunch, dineer en borrel erop los bij RIJKS, dat in 2016 bekroond werd met een Michelinster.

Zeeuwse lekkernijen

Als je aan Zeeland denkt, denk je aan oesters en andere schelpdieren.